Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 3. 2011,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Šuler Slovenija Severna Irska

Sreda, 30. 3. 2011, 13.16

8 let

Šuler: Razlog za optimizem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska mreža je na tekmi v Belfastu ostala nedotaknjena. Branilska vrsta je uresničila cilj, manjkala pa je pika na i v napadu, saj gledalci niso videli zadetkov. Marko Šuler je optimističen.

Korošec se je v dvoboj s severnoirskim napadalskim dvojcem podal odločno in s pomočjo ožjega sodelavca Mateja Mavriča preprečil Samirju Handanoviču, da bi v jubilejnem 50. nastopu za člansko izbrano vrsto moral seči po žogo v mrežo. Ostaja pa grenak priokus, saj so bili njegovi soigralci v napadu bistveno bolj nevarni od gostiteljev. A zadetka le niso dočakali. ''Škoda, ker nismo zmagali, a me je predstava kar zadovoljila. Treba je vedeti, da smo nastopili na dokaj neugodnem igrišču in naleteli na tekmece, ki gojijo popolnoma drugačen slog igre. Bolj zaprt, ki temelji na agresivnosti in preskoku igre. Vseeno smo jim dobro vsilili naš sistem igre in povzročali težave, '' je po prespani noči ocenil za Sportal Marko Šuler, ki je po dolgem času odigral dvoboj v branilski vrsti brez Boštjana Cesarja.

Manjkala je pika na i

Slovenija je bila po mnenju branilca Genta bližje zadetku, s tem pa tudi dragoceni zmagi. ''Nikoli ne bomo izvedeli, kaj bi se zgodilo, če bi se igralo še nekaj minut. Žal je manjkala le pika na i. Žoga ni hotela v gol, zapravili pa smo tri ali štiri lepe priložnosti. A tako je pač v nogometu,'' je povedal 28-letni Dravograjčan in potihoma izrekel začetno polovico tradicionalnega pregovora, ki v nogometu še kako velja: ''Če gola ne daš ...'' Tokrat na srečo Kekove čete ni obveljal, saj Slovenija ni prejel zadetka. So si pa neprepričljivi Severni Irci v zaključku res priigrali obetavno priložnost. ''Celo tekmo so se zanašali na to, da se jim bo ena priložnost že ponudila. Tako kot v Mariboru. Na tak način pač igrajo. Na srečo se jim ni izšlo, se mi pa zdi, da bi bilo res naš poraz res nezaslužen.''

Sreča se bo že nasmehnila

Slovenska reprezentanca si je štiri dni po porazu z Italijo opomogla in s točko v Belfastu na lestvici zadržala drugo mesto. ''Na roko so nam šli ostali rezultati, je pa do konca še dosti tekem. Zdaj bo res treba nabirati točke in zmagovati. Sem optimističen, predstava v Belfastu nudi razlog za optimizem, saj smo pokazali pravi obraz. Tistega, ki ga na tekmi z Italijo ni bilo. Manjkalo le še zadetki. Zdaj je vse odprto. Napeto bo do konca, o razpletu pa se bo odločalo na zadnjih tekmah,'' napoveduje Šuler, ki se je na torkovi tekmi še enkrat več prepričal o borbenosti, morda kar največjemu orožju Severnih Ircev.

''Njihova igra mi ni všeč. Nisem pristaš take igre, ki vsaj po mojem mnenju tudi ne prinaša rezultatov. A takšna je pač njihova kultura,'' je izpostavil. V prvem polčasu se mu je ponudila priložnost za strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je končala v objemu severnoirskega vratarja. V drugem je bil še bliže zadetku, a je njegov strel z glavo po predložku s kota za las zgrešil cilj. ''Škoda. Vse sem naredil prav, potrebuješ pa v takšnih trenutkih kanček sreče. Se nam bo že nasmehnila kdaj v prihodnosti.'' Naslednja kvalifikacijska tekma Slovenije bo 3. junija, ko se obeta gostovanje na Ferskih otokih.

Ne spreglejte