Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 9. 2010,
21.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 21.36

7 let, 12 mesecev

Šuler bo nared za tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sredo so slovenski nogometaši, ki se pripravljajo na petkovo prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Severni Irski v Ljudskem vrtu, opravili uradni trening.

Vsi so zdravi in pripravljeni na boj. Uradni trening v Ljudskem vrtu pred petkovo tekmo proti Severni Irski so slovenski nogometaši opravili kar v sredo. Na štadion so prišli deset minut pred 18. uro, se odšli preobleči v garderobo in malce kasneje pritekli na zelenico, na kateri bodo že v petek zvečer ob bučni podpori s tribun skušali osvojiti vse tri točke. Vzdušje v reprezentanci je, tako kot vedno, dobro, živčnosti pred pomembnima tekmama, v torek bodo Slovenci igrali še proti Srbiji v Beogradu, ni čutiti. Nasmeh je stalen spremljevalec naših najboljših nogometašev, sproščenega vzdušja ne manjka. Zelo zadovoljen je lahko tudi selektor Matjaž Kek. Zaradi pristopa, ki ga kažejo njegovi varovanci, in še toliko bolj zato, ker ni težav s poškodbami.

Šuler je nared

Zdrav in pripravljen na 90 minut boja proti Severni Irski je tudi Marko Šuler, seveda pa to še ne pomeni, da bo v petek tudi igral. Poškodbo vleče že mesec dni, v tem času je treniral po prilagojenem programu in vprašanje je, če se bo selektor odločil, da ga pošlje v ogenj. Če ga ne bo, naj bi v prvo postavo vskočil preverjeni Matej Mavrič.

''Ko je prišel na reprezentančni zbor, ga je naša zdravniška služba temeljito pregledala, opravil je še en ultrazvok in videli smo, da je poškodba več ali manj sanirana. Stopnjevali smo terapije in tudi intenzivnost treningov, tako da je zadnja dva treninga Šuler opravil na polno in brez težav,'' je dobre vesti sporočil zdravnik slovenske vrste Matjaž Vogrin in dodal, da sta sanirani tudi lažji poškodbi kapetana Roberta Korena in branilca Bojana Jokiča. V sredo je tako vadilo vseh 22 nogometašev, težav pa ni bilo niti po treningu. Lahko upamo le, da se na zadnjem treningu, ki bo v četrtek v Kidričevem, ne bo zgodilo kaj nepredvidenega in bo lahko selektor v petek računal z vsemi razpoložljivimi silami. Sredin trening je bil sicer tipičen za trening pred tekmo. Selektor je uigraval nekatere taktične različice, nogometaši so vadili tudi prekinitve. Po končani vadbi, ki je trajala uro in 15 minut, so se nogometaši hitro odpravili na Ptuj, večerjali in kasneje spremljali košarkarsko reprezentanco in tekmo proti Braziliji.

Dilemi v obrambi in napadu

Kdo bo v petek pritekel na zelenico Ljudskega vrta, je več ali manj znano.

V obrambi je dilema le med Šulerjem in Mavričem, v zvezni vrsti verjetno ne bo sprememb, v napadu pa je vprašanje le, kdo bo od prve minute stal ob boku Milivoju Novakovič. Zlatko Dedič ali Zlatan Ljubijankič?


Fotoutrinki:










Ne spreglejte