Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
11.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 11.49

8 let, 1 mesec

Strelske vaje Barce, remi na Mestalli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Derbi med Valencio in Chelseajem se je končal brez zmagovalca, Barcelona je na strelskih vajah v Belorusiji dosegla pet golov, Marseille je ponižal Borussio. Torkov derbi pripadel Bayernu.

Uvodno srečanje v sredo je postreglo z zmago Zenita. Sprva je kazalo na uspeh Porta, ki je prišel v vodstvo v 10. minuti, nato pa so prišli na svoj račun navijači ruskega prvaka. Na večernih dvobojih so bili strelci v začetnih minutah najbolj razpoloženi na štadionu Emirates v Londonu, Barcelona si je v Minsku že kmalu zagotovila lepo prednost ter na koncu ponižala BATE kar s 5:0, na derbiju med Valencio in Chelseajem pa sta ostali mreži v prvem polčasu nedotaknjeni. Na začetku drugega dela so ''modri'' pritisnili. Zadetek je visel v zraku, najlepši priložnosti sta zastreljala Ramires in Fernando Torres, nato pa je pritisk Londončanov obrodil sadove. V 56. minuti je goste v vodstvo povedel Frank Lampard. Zaključek srečanja je pripadel ''netopirjem'', ki so po nespametnem igranju Salomona Kalouja z roko v svojem kazenskem prostoru prek Roberta Soldada z bele točke izenačili na 1:1. Da je točka ostala v Španiji, so se lahko nogometaši Valencie zahvalili razpoloženemu vratarju Diegu Alvesu, najboljšemu posamezniku srečanja. Ciprski APOEL še naprej preseneča, saj je v Donjecku remiziral, Marseille pa je slabšo formo v domačem prvenstvu nadoknadil z bleščečo zmago nad bledo Borussio iz Dortmunda. Milan je dvoboj z Viktorio v lastno prid obrnil v drugem polčasu, mrežo Čehov je najprej zatresel ''povratnik'' Zlatan Ibrahimović.

V skupini A, ki jo sestavljajo le klubi iz ''petice'', je torkova poslastica večera pripadla Bayernu, ki je doma premagal Manchester City. V Neapelj se je po dveh desetletjih spet vrnila liga prvakov, gostitelji pa so polepšali praznik z zmago nad Villarrealom. Milanski Inter je na štadionu Lužniki v dramatičnem srečanju moskovski CSKA, Claudio Ranieri pa je v evropskem krstu z ''črno-modrimi'' uresničil cilj. Presenečenje se je pripetilo na Old Traffordu. Manchester United je na tekmi z Baslom kmalu povedel z 2:0, nato pa si priigral točko v zadnjih izdihljajih srečanja. Pri švicarskih prvakih sta brata Frei dosegla tri zadetke. V Bukarešti je Otelul Galati, za katerega je celo tekmo igral mladi Slovenec Nejc Skubic in s tem dočakal premiero med najboljšimi, izgubil z Benfico. Real Madrid in Lyon sta izkoristila prednost domačega igrišča.

Ne spreglejte