Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Slovan Bratislava Andraž Šporar

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 17.00

5 let, 9 mesecev

Štirje goli na treh tekmah nove sezone

Strelska eksplozija Andraža Šporarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Andraž Šporar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dveh letih mučenja je nekdanji golgeter Olimpije Andraž Šporar na začetku nove sezone v majici slovaškega prvoligaša Slovana iz Bratislave nakazal, da bi lahko letos ponoviti izjemne igre izpred dveh let in pol, ko je v prvi polovici sezone 2015/16 v Ljubljani zadeval kot za šalo in si prislužil bogat prestop v Basel.

Slovan iz Bratislave je sijajno začel novo sezono in na prvih treh tekmah visoko zmagal. V prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa je zlahka, s 4:2 in s 5:0, premagal moldavski Milsami (v naslednjem krogu ga čaka malteški Balzan), v prvem prvenstvenem krogu pa s 4:1 zmagal v gosteh pri ekipi Zlate Moravce, ki je v prejšnji sezoni prvenstvo končala na osmem mestu.

Od 13 je Andraž Šporar sodeloval pri kar šestih golih Slovana na uvodu v novo sezono. Pri zmagi nad Milsamijem v gosteh s 4:1 je igral 88 minut in zabil en gol. Na povratni tekmi, Slovan je v Bratislavi zmagal s 5:0, je zablestel z dvema goloma in dvema podajama, izkazal pa se je tudi v nedeljo, ko je Slovan s 4:1 premagal Zlate Moravce. Dosegel je en gol.

Štiriindvajsetletni slovenski reprezentant je tako nakazal, da bi lahko prišel v staro strelsko formo, s katero je navduševal v drugi polovici leta 2015. V samo desetih dneh je zabil štiri gole in se približal svojemu strelskemu izkupičku iz druge polovice sezone 2017/18, v kateri je za Slovan v 16 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel šest golov.

V dresu Olimpije je v prvi polovici šampionske sezone 2015/16 zadeval kot za stavo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V dresu Olimpije je v prvi polovici šampionske sezone 2015/16 zadeval kot za stavo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vse od bogatega prestopa v Basel se je iskal

Pred tem je šlo nekdanjemu kapetanu Olimpije slabo. Kot posojen nogometaš Basla, ki ga je januarja 2016 od Olimpije kupil za tri milijone evrov, je v prvi polovici sezone 2017/18 desetih nastopih za nemškega drugoligaša Hannover zabil dva gola. V sezoni 2016/17 je za Basel v 25 nastopih v vseh tekmovanjih zadel le enkrat, medtem ko je za Basel v prvi polovici leta po prihodu iz Olimpije zaigral le enkrat, potem pa se poškodoval.

Dobra novica za selektorja Tomaža Kavčiča

Zdaj je sijajno štartal v novo sezono in spomnil na jesen leta 2015, ko je za Olimpijo v 18 nastopih v slovenskem prvenstvu zabil kar 17 golov, kar je zelo dobra novica tudi za selektorja slovenske reprezentance Tomaža Kavčiča pred začetkom lige narodov, v kateri Slovence 6. septembra čaka domača tekma z Bolgarijo, tri dni pozneje pa gostovanje na Cipru.

Za Slovenijo je Šporar na vseh treh tekmah pod vodstvom novega selektorja igral. Do zdaj je za izbrano vrsto nastopil sedemkrat, a na prvenec še čaka.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte