Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 12. 2007,
13.39

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2007, 13.39

8 let, 2 meseca

Stojanovič: Žreb je bil neugoden

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener jesenskih prvakov iz Domžal Slaviša Stojanovič ni bil povsem zadovoljen po žrebu polfinalnih parov pokala Hervis. Od vseh treh možnih tekmecev si je prav najmanj želel Maribor.

Trener Domžalčanov je spremljal žreb v ljubljanskem hotelu Slon v družbi športnega direktorja Nenada Protege in predsednika Staneta Oražma: ''Po mojem mnenju je bil žreb, ne glede na trenutno situacijo na lestvici, najbolj neugoden za nas. Ampak kakorkoli obrnemo, moramo premagati Maribor, če hočemo priti do konca. Prepričan sem, da bo imel Maribor v spomladanskem delu bistveno drugačno vlogo kot jo ima sedaj, tako da nas čaka zelo težka preizkušnja,'' je povedal za Sportal Slaviša Stojanovič, ki bo popeljal izbrance 16. aprila na Ptuj, kjer bodo ''vijolice'' gostile jesenske prvake v prvi polfinalni tekmi pokala Hervis. ''Ali predstavlja podatek, da bo igral Maribor na Ptuju in ne v Ljudskem vrtu prednost ali ne za nas? To je vprašanje, veliko vprašanje, saj igrajo Mariborčani v tej sezoni bolje v gosteh kot doma.''

Trije igralci najbolj na udaru

Domžalski ''profesor'' tako pričakuje v nadaljevanju sezone veliko močnejši Maribor kot pa je bil v jesenskem delu. Velja podobno pričakovati tudi pri moštvu iz mesta ob Kamniški Bistrici? ''Pred seboj imamo še ciklus, v katerem se moramo dobro pripraviti. Tu so tudi morebitne okrepitve, na drugi strani pa tudi odhodi. Ko se bo nadaljevalo prvenstvo, bomo lahko dali bolj konkretno oceno. Upam, da ne bo veliko odhodov, čeprav ima politika kluba drugačno vizijo, s katero se moramo trenerji včasih enostavno spoprijazniti. Dejstvo je, da je obletavanje določenih igralcev na višku. Žinko, Ljubijankič in Kirm ... To je ta trikotnik, ki je najbolj na udaru,'' je poudaril 38-letni Ljubljančan, ki se je pred nekaj dnevi vrnil iz enotedenske zanimive izkušnje v Kamerunu.

''Bilo je zelo prijetno. Čutiti je bilo veliko spoštovanje do mene kot trenerja, ki je prišel iz Evrope razložiti določene strokovne zadeve. Na prvem treningu sem vodil 47 igralcev, tretji dan jih je bilo že 82. Otroci so dobro govorili angleško, tako da je bilo lažje. Naredili smo tudi selekcijo nadarjenih kandidatov, ki bi jih nekoč rad videl v klubu. Napisali smo poročilo, ki smo ga oddali kontrolnemu odboru in športnemu direktorju, zdaj pa čakamo na njihov odgovor,'' je še pripomnil ''Slave'', ki je obiskal afriško državo skupaj s Safetom Hadžičem in Draganom Tabakovičem.

Ne spreglejte