Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Inter Fiorentina

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 8.31

8 let

Številke namigujejo: Handanović sovraži Firence!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Neverjetno. Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je na zadnjih petih klubskih gostovanjih v Firencah prejel okroglih 20 zadetkov. Kar štiri na tekmo! Toliko jih ne prejema nikjer drugje.

Vratar, ki ga je priznani italijanski časnik La Gazzetta dello Sport uvrstil v najboljšo enajsterico na svetu v letu 2012, je znan po tem, da rad mrežo ohranja nedotaknjeno. To navado je znal kdaj pa kdaj negovati tudi v dresu Interja. Odkar se je zadnje poletje iz Vidma preselil v Milano, na eni tekmi še ni prejel štiri zadetke. Vse do črnega nedeljskega večera v Firencah, ko je skupaj s soigralci priznal premoč Fiorentini (1:4). To pa v statistiki Samirja Handanovića niti ni neobičajno, saj je na zadnjih petih gostovanjih v znamenitem toskanskem mestu prejel neverjetnih 20 zadetkov. Enkrat celo pet, trikrat štiri, enkrat tri. V nedeljo je bil premagan štirikrat, poročevalci italijanskih medijev pa so si bili sklepčni v tem, da je bil pri vseh zadetkih bolj ali manj nemočen. Je pa vseeno v ekipi Interja prejel najvišjo oceno za prikazano (čeprav so črno-modri izgubili z 1:4), saj je ubranil nekaj izjemno lepih priložnosti Fiorentine. Tako je spretno zaustavil strela Stevana Jovetića in Borja Valera, s tem pa preprečil še bolj boleč poraz Interja. Andrea Stramaccioni, ki se mu pred mestnim obračunom z Milanom vedno bolj maje stolček, je dejal: "To ni bil pravi Inter. Vidne so bile posledice četrtkovega srečanja v ligi Europa. Nisem verjel, da bomo tako slabi, če bomo v štirih dneh dvakrat igrali z enako postavo. Moji izbranci so delovali zelo utrujeno in bili vedno korak prepočasni," je pojasnil mladi strateg, ki bo v četrtek na gostovanju v Romuniji (s prednostjo 2:0 s prve tekme) verjetno odpočil nekatere najboljše za nedeljski milanski veliki derbi.

Štirikrat je bil nazadnje premagan 3. novembra 2011 v Madridu

"Sarma" med vratnicami Interja v tej sezoni do srečanja v Firencah nikdar ni prejel več kot tri zadetke. Trikrat je moral po žogo v mrežo na tekmah s Sieno, Udinesejem in Atalanto, v dresu reprezentance pa tudi na dvobojih z BiH in Makedonijo. Štiri zadetke pa je prvič prejel šele v nedeljo zvečer. Pred tem je zadnjič prejel štiri gole 3. novembra 2011, ko je z Udinesejem v ligi Europa izgubil v Madridu na gostovanju pri Atleticu (bodočem prvaku) z 0:4. V serie A je bil največkrat na eni tekmi premagan 1. maja 2011. Takrat je branil za Udinese, tekmo pa seveda izgubil v Firencah (2:5). Da mu Fiorentina v gosteh resnično ni usojena, dokazujeta še dve prejeti štirici ... Na štadionu Artemio Franchi (ko je predlani v Firencah gostovala slovenska izbrana vrsta, je zaradi poškodbe preskočil srečanje) se je veselil le enkrat. Pred več kot petimi leti, ko je z Videmčani zmagal z 2:1, pred osmimi leti pa je v Firencah izgubil tudi s Trevisom. A takrat z veliko bolj znosnim rezultatom 0:1. Kaj je narobe, da so se mu v zadnjih letih Firence povsem zamerile?

Ne spreglejte