Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 3. 2008,
11.32

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 3. 2008, 11.32

8 let, 2 meseca

Stevanovič stopil na igrišče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večina slovenskih nogometnih legionarjev se je konec tedna potila na evropskih zelenicah. Kako so se odrezali?

Španija Betis je v 26. krogu španskega prvenstva zablestel v polni luči in doma brez večjih težav ugnal Murcio s 4:0. Branko Ilič je spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce, ''zeleno-beli'' iz Seville pa so se na račun visoke zmage prebili na vrh spodnje polovice prvoligaške lestvice. Betis zaseda 11. mesto. Veliko izenačenost v tem delu lestvice potrjuje uvrstitev Zaragoze, ki ima na ''nehvaležnem'' 18. mestu le tri točke manj od Iličevega kluba.

V španski drugoligaški druščini je v dresu Alavesa končno dočakal priložnost Dalibor Stevanovič. Baskovski klub je v 27. krogu gostoval na Tenerifih in izgubil z 0:1, posojeni igralec Real Sociedada pa je odigral 71 minut ter prejel še rumeni karton. Alaves je po 12. porazu v tej sezoni zdrsnil na lestvici na 19. mesto (v družbi 22 ekip).

Francija Sochaux je v 27. krogu francoskega prvenstva ostal brez pomembnih točk v boju za obstanek. Na domačem štadionu Auguste Bonal so namreč ''rumeno-črni'' remizirali z Rennesom, gledalci pa niso videli zadetkov (0:0). V vrstah gostiteljev je od 78. minute zaigral Valter Birsa, medtem ko Bojan Jokič ni kandidiral za nastop. Sochaux ostaja na predzadnjem mestu.

Nemčija Hamburger SV je v nedeljo v 22. krogu nemškega prvenstva nadigral Eintracht iz Frankfurta (4:1) in na lestvici na tretjem mestu znova prehitel Bayer. Mišo Brečko je spremljal tekmo s klopi za rezervne igralce. Duisburg je že v petek izgubil na gostovanju v Berlinu. Na olimpijskem štadionu pričakovano ni zaigral Klemen Lavrič. Kapetan slovenske reprezentance se je namreč znašel v velikem sporu s trenerjem Rudijem Bommerjem, ki naj ne bi več računal nanj vse do konca sezone. ''Zebre'' ostajajo na zadnjem mestu. Enako točk (17) je zbral tudi Energie Cottbus Bojana Prašnikarja, ki pa je moral zaradi orkana Emma preložiti tekmo z branilci naslova iz Stuttgarta.

V 22. krogu nemške druge lige je zapravil lepo priložnost Köln. Moštvo Milivoja Novakoviča (odigral vseh 90 minut) je prišlo v predmestju Nürnberga proti ekipi Greuther Fürth že kaj kmalu do vodstva z 2:0, na koncu pa je osvojilo le točko (2:2). Najboljši strelec prvenstva je v 81. minuti iz neposredne bližine vrat zapravil lepo priložnost. Tako so ''kozli'' zdrsnili na lestvici na peto mesto. Tik za njimi je uvrščen Wehen iz Wiesbadna, ki je konec tedna z 2:1 ugnal Augsburg. Podajo za prvi zadetek je prispeval Aleš Kokot, ki je odigral vseh 90 minut. Na lestvici se vzpenja tudi Koblenz. Po zmagi nad Carl Zeiss Jeno (2:0) je že na devetem mestu. Za gostitelje sta zaigrala Matej Mavrič (90 minut) in Goran Šukalo (14 minut).

Italija Udinese je v 26. krogu italijanskega prvenstva doma premagal Atalanto z 2:0. Samir Handanovič ni več imel težav z boleznijo, ki ga je med tednom oddaljila od nastopa v Parmi, tako da je stal med vratnicami Videmčanov vseh 90 minut. Udinese zaseda na lestvici šesto mesto.

V 28. krogu italijanske druge lige je izmed slovenskih legionarjev okusil nastop le Zlatko Dedič. Napadalec Piacenze je pomagal soigralcem do pomembne zmage v gosteh pri Spezii (2:1), Koprčan pa je prebil na igrišču 90 minut, nato pa tik pred sodnikovim podaljškom zapustil igro. Piacenza se je povzpela na 14. mesto. Mantova je brez pomoči Jasmina Handanoviča, ki je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce, odpravila Triestino (2:0), ''derbi'' nedavnih prvoligašev v Veroni med Chievom in Leccejem pa se je končal brez zmagovalca (3:3). Pri gostih ni nastopil Anej Lovrečič, ''rdeče-rumeni'' pa zasedajo na lestvici četrto mesto.

Anglija West Bromwich Albion je v 35. krogu angleške druge lige doma ugnal Plymouth s 3:0 in s prvo zmago po slabem mesecu v tekmovanju ''Coca-Cola Championship'' zmanjšal zaostanek za ekipami na vrhu. Na štadionu Hawthorns se je zbralo 22.503 gledalcev, izmed slovenskega ''dvojca'' pa je dobil priložnost za nastop Robert Koren. Na igrišču je prebil vseh 90 minut, medtem ko Boštjana Cesarja ni bilo med kandidati za tekmo. ''Baggies'' ostajajo na četrtem mestu, za vodilnim klubom Bristol City (pa s tekmo manj) zaostajajo šest točk. Watford ima na tako mikavnem tretjem mestu tri točke prednosti, a tudi odigrano tekmo več.

Belgija Gent je v 24. krogu belgijskega prvenstva osrečil svoje navijače z zmago v gosteh. Klub dveh slovenskih legionarjev je bil z 1:0 boljši od Roeselareja. Tako Zlatan Ljubijankič kot Marko Šuler sta prebila na igrišču vseh 90 minut, nekdanji branilec HiT Gorice pa je prejel v 51. minuti še rumeni karton. Gent ostaja na šestem mestu, za vodilnim Standardom iz Liega pa zaostaja 11 točk. Sebastjan Gobec zaradi kazni kartonov ni kandidiral na nastop v dresu St. Truidna proti Brusselsu (1:1).

Avstrija Derbi 27. kroga avstrijskega prvenstva med dunajsko Austrio (Milenko Ačimovič in Sašo Fornezzi) in LASK-om iz Linza je bil zaradi orkana Emma prestavljen na sredo, zaradi enakega razloga pa niso stopili na igrišče nogometaši Red Bull Salzburga (Aleksander Knavs) in Innsbrucka.

Izrael Maccabi Herzliya je v 22. krogu izraelskega prvenstva remiziral v gosteh pri ''soimenjaku'' iz Haife. Mitja Mörec je odigral vseh 90 minut, prejel pa je tudi rumeni karton. Moštvo Prekmurca je tik pred koncem drugega dela tekmovanja ''Ligat-Al'' (s tekmo manj) uvrščeno na deseto mesto.

Grčija V grški prestolnici je očitno že vse v znamenju povratne tekme osmine finala lige prvakov med Chelseajem in Olympiakosom. Grškemu velikanu iz Pireja je namreč v 22. krogu domačega prvenstva spodrsnilo proti Asterasu (1:1). In to pred domačim občinstvom. Mirnes Šišič je vstopil v igro v 56. minuti. ''Rdeče-beli'' tako niso izkoristili neodločenega rezultata v derbiju kroga med AEK-om in Panathinaikosom (1:1). Večni ''zeleno-beli'' tekmeci iz Aten so na razpredelnici ohranili točko prednosti.

Ciper Anorthosis Famagusta Antona Žlogarja je v 23. krogu ciprskega prvenstva ugnal AEL Limassol z 2:1 in povečal prednost na lestvici na osem točk.

Romunija Politechnica Iasi je v 21. krogu romunskega prvenstva v gosteh remizirala pri moštvu Gloria Buzau (1:1). Andrej Pečnik in Domen Beršnjak sta prebila na igrišču vseh 90 minut.

Nizozemska Groningen je v 27. krogu nizozemskega prvenstva nepričakovano pokleknil pred domačimi gledalci proti Heraclesu (1:2) in zdrsnil na lestvici na peto mesto. Tim Matavž je vstopil v igro v 66. minuti.

Ne spreglejte