SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štadion - ŠRC Bonifika

1

termometer

Nova podoba koprskega štadiona Bonifika je ljubitelje nogometa na Obali osrečila oktobra 2010. Prvotni objekt v Kopru je bil sicer zgrajen malce po drugi svetovni vojni.

Stari Bonifiki je bila kmalu pridodana tudi atletska steza, ki je renoviranje doživela leta 1985. V zlatih časih koprskega nogometa se je znalo stisniti na veliki nepokriti tribuni in okoli stadiona tudi do 8500 gledalcev. Največjo čast so doživeli, ko so lahko gostili v začetku novega tisočletja prijateljsko člansko srečanje med Slovenijo in atraktivnim Urugvajem (0:2). Koprski objekt, ki se je ponašal s slovesom ene najslabših travnatih površin v zgodovini prvoligaškega tekmovanja, je vendarle obrnil nov list v zgodovini. Tako je oktobra ugledal luč nov objekt (nogometaši Kopra so pred tem slabo leto domače tekme igrali v Novi Gorici) z dvema modernima tribunama v obliki črke L. Trenutna kapaciteta znaša 4.010 mest, v prihodnosti pa bo mogoča še razširitev, saj bi se lahko izgradila tudi severna tribuna za golom.

Osrednja tribuna Bonifike je bogatejša za streho in nove, udobnejše sedeže, na obeh straneh sta sanitarno-tehnični povezavi z nudenjem prve pomoči za gledalce po standardih Evropske nogometne zveze (UEFA). Na mestu nekdanje zgradbe na vzhodni strani, ki je združevala garderobne in klubske prostore, pozornost pleni nova tribuna. Ker ni več atletske steze, se je nekoliko približala igrišču in stoji zelo blizu gola, kar je še povečalo užitek obiskovalcem nogometnih prireditev. Pokrita tribuna se lahko pohvali s tisoč sedeži in t.i. VIP prostori, spodaj so garderobe po vseh standardih, prostori za zdravniške in novinarske potrebe, na vrhu velik fitnes prostor, pisarne za klubske športe in še kaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin