Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 4. 2009,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 4. 2009, 16.46

8 let

Srečko Katanec ni več selektor Makedonije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tvorec znamenite slovenske nogometne pravljice ni ponovil čudežev v Makedoniji. Po visokem porazu na Nizozemskem se je z vodstvom krovne organizacije dogovoril o sporazumni prekinitvi sodelovanja.

Tako se je končala triletna izkušnja slovenskega strokovnjaka v Makedoniji. Po minulem kvalifikacijskem ciklusu za uvrstitev na EP 2008, ko so se prenovljeni ''rumeno-rdeči'' enakovredno kosali celo z Angleži in Hrvati, a jim je na poti do ''avstrijsko-švicarske'' vize vseeno zmanjkalo kar lepo število točk, se je Srečko Katanec spogledoval celo z vrnitvijo na slovensko klop. Zdaj že nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl mu je ponudil mesto selektorja, ki pa ga je Ljubljančan do daljšem razmisleku zavrnil in se po žrebu kvalifikacijskih skupin za SP 2010 odločil, da nadaljuje svoje poslanstvo v Makedoniji.

Igrice med nogometaši in novinarji

Svoje je pridodala težavnost žreba, saj je naletel na zelo zahtevne tekmece. Ko je v četrtem nastopu v Amsterdamu izkusil visok poraz s ''tulipani'' (0:4), so se kritike na njegovo delo še stopnjevale. V štirih nastopih je zbral tri točke (zmaga nad Škoti), kar ga uvršča na četrto mesto v deveti skupini.

''Za slovo se nisem odločil zaradi visokega poraza v Amsterdamu, saj sem po mojem mnenju izbral najboljšo zasedbo, kar sem jo v tistem trenutku lahko, ampak zaradi tega, ker je resno načeta disciplina v moštvu, motijo pa me tudi razne specifične igrice med nogometaši in novinarji, ki jih nisem vajen. Namesto, da bi mediji prispevali k boljšemu vzdušju, so še dodatno med seboj sprli makedonski tabor,'' je zatrdil navijačem Makedonije v javnem odgovoru, objavljenem na uradni strani Nogometne zveze Makedonije (FFM). V dogovoru s predsednikom krovne organizacije Harijem Hadži-Risteskom, ki se že dalj časa sooča z ostrimi kritikami nogometne opozicije v Makedoniji, je bilo sklenjeno, da se s 1. aprilom 2009 prekine pogodba s Katancem.

Slabše vzdušje v reprezentanci

''Vzdušje v reprezentanci ni več takšno, kot je bilo na začetku mojega dela. V treh letih sem doživel veliko lepega, stanje pa se je močno poslabšalo po nesrečnem porazu na Islandiji. Še vedno sem mnenja, da bi se lahko z dvema domačama zmagama (junija se bodo Makedonci pomerili z Norveško in Islandijo, op. p.) vključili v boj za drugo mesto v skupini. Če bo imel moj naslednik boljše pogoje za delo, mu lahko uspe,'' je še povedal nekdanji slovenski selektor, ki še vedno ni ostal brez vseh nogometnih nalog.

Pri Interblocku opravlja vlogo zunanjega svetovalca, po slovese z Makedonci pa mu prav gotovo ne bo manjkalo novih ponudb. Se bo odločil za kakšno že v bližnji prihodnosti?

Ne spreglejte