Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 6. 2014,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brazilija Srbija Branislav Ivanović Luiz Felipe Scolari

Četrtek, 5. 6. 2014, 19.46

8 let

Srbi prispeli v Brazilijo in doživeli manjši šok

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilska nogometna reprezentanca bo v petek odigrala prijateljsko tekmo s Srbijo. To bo generalka za prvo dejanje na SP 2014 s Hrvaško, zato izbor tekmeca na zadnji preizkusni tekmi ne preseneča.

"Seleção" doma ni izgubila že 12 let. Zmaga nad Panamo (4:0) je bila že 36. zaporedna tekma, na kateri je petkratni svetovni prvak ostal neporažen. Zadnji domači poraz je Brazilija doživela leta 2002, ko jo je premagal sosed Paragvaj (1:0). Tistega leta je tudi zadnjič osvojila svetovno prvenstvo.

Brazilija, ki jo javnost uvršča med največje favorite za osvojitev naslova, je v zadnjem obdobju v odlični formi. Pred visoko zmago nad Panamo je napolnila mrežo Argentine (6:0), lani pa je na Maracani suvereno osvojila pokal konfederacij in v finalu nadigrala svetovno prvakinjo Španijo. Odkar se je lani na selektorski stolček vrnil Luiz Felipe Scolari, je Brazilija doma odigrala deset tekem in nanizala kar osem zmag. Premagala je Francijo, Japonsko, Mehiko, Italijo, Urugvaj, Španijo, Avstralijo in Panamo, pred tem pa remizirala s Čilom in Anglijo.

Igrali bodo tako, kot da je finale svetovnega prvenstva

Srbska reprezentanca je priložnost, da bi se uvrstila na svetovno prvenstvo v Braziliji, zapravila ravno v kvalifikacijski skupini, kjer jo je v boju za drugo mesto prehitela Hrvaška. Zdaj bo pomagala gostiteljem, da se kar najboljše pripravijo na srečanje z Luko Modrićem, Ivanom Rakitićem in druščino. ''Igrali bomo tako, kot da je na sporedu finale svetovnega prvenstva. Obeta se nam izjemna priložnost, da dokažemo svetu, kaj zmoremo,'' sporoča kapetan orlov Branislav Ivanović.

Branilec Chelseaja se ob prihodu v Brazilijo ni počutil najbolje.''Lahko smo se prepričali o tem, kako čustveno Brazilci dojemajo prvenstvo. Zavedamo se, kaj zamujamo, zato smo po prihodu doživeli manjši šok,'' je priznal srbski zvezdnik, ki je lani odločil finale lige Europa, letos pa bo svetovno prvenstvo, na katerem bo nastopilo ogromno klubskih soigralcev iz Chelseaja, spremljal le v vlogi gledalca.

Ne spreglejte