Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
11.46

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 11.46

8 let, 2 meseca

Športni park Lendava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so bili še nedolgo nazaj zaradi neustreznosti igrišča v Lendavi prisiljeni igrati domače tekme v Beltincih, zdaj pa se lahko pohvalijo s pravim lepotcem.

Lendavčani so gostovali v Beltincih vse do 13. maja 2006, ko so se vrnili domov in pričakali sedemkratne državne prvake v prenovljenem Športnem parku. Ob koncu aprila je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije prižgala zeleno luč za igranje prvoligaških tekem na prenovljenem štadionu v Lendavi. Po nekaj dodatnih "kozmetičnih" popravkih je bilo jasno, da bo Nafta tekmo 32. kroga Lige Si.mobil z Mariborom odigrala v Lendavi. Športni park Lendava, ki je pred leti že gostil prvoligaške tekme, je nekdanje prvake iz štajerske prestolnice pričakal v novi preobleki. Domačini so zrušili glavno tribuno in na njenem mestu postavili povsem novo, uredili slačilnice, poskrbeli za ustrezno travnato površino, postavili nov semafor in zagotovili vse potrebno za televizijske prenose.

Novi "Športni park" ob vznožju Lendavskih goric je po novi pridobitvi - umetni razsvetljavi, ki bo prvič navdušila gledalce v začetku septembra 2010 - gotovo eden od najsodobnejših nogometnih objektov v Sloveniji. Zaradi starosti in dotrajanosti starega stadiona in spremljajočih objektov (le ta je več kot 50 let zadovoljeval športnim potrebam okolja), se je v letu 2005 pristopilo k novogradnji. V pritlični etaži so garderobni prostori s sanitarijami in umivalnicami, soba za prvo pomoč, garderobe za sodnike, soba za doping kontrolo, soba za novinarsko konferenco in dvig akreditacij, soba za delegata, skladišče rekvizitov in prostor za rekreacijo. Prvo nadstropje obsega klubski prostor, čajno kuhinjo za VIP goste, sanitarije za obiskovalce, sanitarije za VIP in novinarje, drugo pa prostor za reporterje, nadzor in televizijske kamere ter ploščad za novinarje.

Ne spreglejte