Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor

Nedelja, 1. 12. 2013, 9.03

8 let

Splača se priti v Ljudski vrt

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bodo odigrane tekme v Kranju, Mariboru in Ljubljani. Nedeljsko dogajanje se bo v času kosila začelo na Gorenjskem, nato sledi zanimivi derbi 19. kroga v Ljudskem vrtu, v Stožice prihajajo knapi.

Uvod današnjega sporeda bo v Kranju. Kranjčani so med tednom remizirali v Novem mestu in ohranili mir v ekipi, kar je po zadnjih stresnih dogodkih (bojkot igralcev, ki se je nato prekinil, a je klub ostal brez treh izkušenih nogometašev) več kot dobrodošlo. Orli niso izgubili že štiri tekme zapored. Premagali so Maribor in Olimpijo, remizirali pa v Celju in Novem mestu. Če bi danes podaljšali niz na pet srečanj, bi postavili nov mejnik v klubski zgodovini. Trener Siniša Brkić je predramil trmaste gorenjske orle, ki se kljub klavrnim finančnim razmeram hrabro prebijajo proti želenemu devetemu mestu. Darko Djurić (zlomljeni nos) in Momir Bojić sta vprašljiva za nastop, vrača se Vlado Šmir. Gorica prihaja v Kranj samozavestna. Z zmago v Celju je pokazala, da postaja strup za tekmece v gosteh. V ekipo se vrača Brazilec Bruno Vicente, vprašljiv pa je nastop Alessandra Favalija. Gianluca Lapadula je v dobri formi, Massimo Coda pa se je nekoliko ustavil z zadetki, a mu Triglav ustreza. Gorenjsko mrežo je zatresel že v prvem krogu, ko sta bila strelca tudi rojaka Lapadula in Gianvito Misuraca.

V Ljudskem vrtu bo prekipevalo od posebne energije. Derbi med prvoligaškim in drugoligaškim prvakom, med vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije in največjim presenečenjem sezone, med Šimundževo četo, ki je hitro izplavala iz kratke rezultatske krize, in slovensko-hrvaškim Zavrčem, ki je padel v ritmu osvajanja točk na gostovanjih. Za nameček bo imel piščalko najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, tako da se splača obiskati štadion pod Kalvarijo. Vijolice se želijo maščevati za poraz v Zavrču, kjer so prikazale morda najmanj kakovostno predstavo v tej sezoni. Točka iz Kazana je v psihološkem smislu prinesla več dobrega, kot bi utrujenost lahko ponudila slabega. Res je, Ante Šimundža ima neprijetne težave z izbiro igralcev, saj sta se poškodovanemu prvemu strelcu Jean-Phillipu Mendyju pridružila še kapetan Marcos M. Tavares in Aleš Mejač. To je za Haložane, ki so izgubili zadnje štiri tekme v gosteh in bi po grobem matematičnem zakonu morali niz v kratkem prekiniti, dobrodošla priložnost. V Mariboru znajo dobro igrati, kar so dokazali že v uvodnem krogu, ko so drago prodali kožo in točko izgubili šele v sodnikovem podaljšku. Tudi tokrat stavijo na protinapade, v ekipo pa se vrača prekaljeni Aleš Čeh. Lahko z 20-krat manjšim proračunom premešajo štrene Mariboru, ki se želi vrniti na prvo mesto in z vrha izpodriniti Koper?

Ljubljančani so v sezono vstopili na način, ki je v zadnjih letih postal že stalnica. Z domačim porazom v prvem krogu. V Stožicah so zmajem spodrezali krila prav Velenjčani, zdaj se ponuja priložnost, da se jim Olimpija maščuje. V prestolnici lignita se jim je že, takrat so knapi besno opozarjali na neenakovreden sodniški kriterij, zdaj želijo zeleno-beli dokazati, da so lahko boljši še v Stožicah. To bo dvoboj mešanih občutkov za Dejana Djermanovića. Prejšnji teden je dvakrat zatresel mrežo Zavrča ter se med strelce vpisal prvič po poldrugem letu in mukotrpnem okrevanju po operaciji kolena. Pred leti je navduševal v dresu Rudarja (še več časa sta bila v Velenju soigralca Nik Omladič in Damjan Trifković), zdaj mu bo skušal ponagajati z Olimpijo. Dejanova odgovornost bo še toliko večja, ker zaradi poškodbe najverjetneje ne bo Andraža Šporarja. Srb Milorad Kosanović je rezultatsko povzdignil Olimpijo, v slačilnici je vedno manj slabe volje in skrbi, predsednik Izet Rastoder verjame, da je ob koncu jesenskega dela ubral pravo pot in da bo ljubljanski klub kmalu pri vrhu. Zaradi kartonov bosta manjkala Đorđe Ivelja in Nemanja Mitrović, Rudar pa se bo predstavil z najmočnejšo postavo, tudi prvim strelcem tekmovanja Matejem Eterovićem in v zadnjem času iskanim mladim reprezentantom Elvisom Bratanovićem. V ekipo se vračata Aleš Jeseničnik in Rajko Rotman.

Ne spreglejte