Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 5. 2016,
13.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Sindikat SPINS Dejan Stefanović Bojan Prašnikar Oliver Bogatinov Tjaša Tibaut Rok Kronaveter Miha Zajc Andraž Šporar

Petek, 13. 5. 2016, 13.29

6 let, 6 mesecev

Nogometaši so se odločili: najboljšega ima Olimpija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Prihodnji torek bodo podeljene nagrade najboljšim nogometašem Prve lige Telekom Slovenije za dosežke v sezoni 2015/16. Kandidate so izbirali vsi prvoligaški nogometaši, v poštev za najboljše tri igralce pa so prišli trije, ki prisegajo na zeleno-belo barvo. Rok Kronaveter in Miha Zajc lahko že v soboto z zmaji postaneta prvaka, Andraž Šporar pa bo navijal za Olimpijo kot napadalec Basla.

Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) je poskrbel, da se bo v torek na svečani slovesnosti, nogometni gali Spins XI 2016, v Ljubljani zbrala smetana Prve lige Telekom Slovenije. Podeljevale se bodo nagrade, ki so zelo cenjene pri nogometaših, saj o njih odločajo stanovski kolegi, neposredni tekmeci na igriščih. Nogometaši desetih prvoligaških klubov so s pomočjo posebnih glasovnic, ki so jih izpolnjevali v slačilnicah, izbrali 23 kandidatov za najboljšo enajsterico sezono. V njo so uvrstili posameznike sedmih klubov.

Med elito nogometaši sedmih različnih klubov

Svojega predstavnika nimajo le Zavrč, Rudar in Krka, prednjačijo pa (nekdanji) nogometaši vodilne Olimpije. Na seznamu jih je kar deset. Njihovi najbližji zasledovalci na lestvici, nogometaši Maribora, so zastopani s šestimi (nekdanjimi) vijolicami. "Nekateri klubi nam niso dovolili obiskov v klubskih prostorih," je ob tem opozoril predsednik Spinsa Dejan Stefanović in napovedal, da bo o mobingih in protisindikalističnih dejanjih, ki naj bi po njegovih besedah potekala v povezavi z vrhom Nogometne zveze Slovenije (NZS), spregovoril v bližnji prihodnosti.

Nominiranci za najboljše nogometaše sezone 2015/16: 

Vratarji: Matic Kotnik (Celje), Gregor Sorčan (Gorica), Nejc Vidmar (Olimpija)

Branilci: Toni Datković (Luka Koper), Matic Fink (Olimpija), Dejan Kelhar (Olimpija), Nemanja Mitrović (Olimpija), Nejc Skubic* (Domžale), Petar Stojanović* (Maribor), Marko Šuler (Maribor), Dejan Trajkovski (Domžale)

Zvezni igralci: Dino Hotić (Krško), Agim Ibraimi (Maribor), Rok Kronaveter (Olimpija), Darijan Matić (Olimpija), Blaž Vrhovec (VCelje), Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Gregor Bajde (Maribor), Blessing Eleke (Olimpija), Ezekiel Henty* (Olimpija), Jean-Philippe Mendy (Maribor), Andraž Šporar* (Olimpija), Marcos Tavares (Maribor)

*ni več član tega kluba

Lani je bil za najboljšega igralca prvenstva izbran slovenski reprezentant Benjamin Verbič. | Foto: Lani je bil za najboljšega igralca prvenstva izbran slovenski reprezentant Benjamin Verbič.

Največ glasov so prejeli trije igralci, tesno povezani z Olimpijo. To so po abecednem vrstnem redu Rok Kronaveter, Andraž Šporar in Miha Zajc. Prvi je s 16 zadetki drugi strelec Prve lige Telekom Slovenije in na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za nekdanjim kapetanom in soigralcem, zdaj pa napadalcem Basla Šporarjem (17). Zajc je edini nogometaš Olimpije, ki je letos zaigral za člansko izbrano vrsto Slovenije.

Nominiranci za najboljšega nogometaša sezone 2015/16:

Rok Kronaveter (Olimpija), Andraž Šporar* (Olimpija), Miha Zajc (Olimpija)

*ni več član tega kluba

Glasovanje Spinsa je potekalo že 12. zapored. Prvič so se izbirale tudi najboljše nogometašice, ki nastopajo v državnem prvenstvu, prihodnje leto pa prireditelji načrtujejo tudi izbor najboljše enajsterice 1. ŽSNL. "Ponosna sem. V imenu vseh igralk bi se rada sindikatu zahvalila, da izbirajo tudi najboljšo nogometašico. Ženski nogomet se vzpenja. Z njim sem se začela ukvarjati pred 18 leti, ko je bil na dosti nižji ravni," ni skrivala zadovoljstva Tjaša Tibaut, ki ji gre odlično tudi izven igrišča, saj opravlja doktorski študij.

Nominiranci za najboljšega mladega nogometaša sezone (U-23):

Gregor Bajde (Maribor), Andraž Šporar* (Olimpija), Miha Zajc (Olimpija)

*ni več član tega kluba

Na seznamu kandidatov za najboljšo enajsterico prvenstva je največ nogometašev Olimpije, kar deset. | Foto: Na seznamu kandidatov za najboljšo enajsterico prvenstva je največ nogometašev Olimpije, kar deset.

Pred svečano prireditvijo bo sindikat SPINS opravil volilno skupščino, pred njo pa se bodo sestali še trenerji, ki ustanavljajo sekcijo, s katero se bodo borili za pravice trenerskega poklica. Njena predstavnika sta nekdanji selektor Bojan Prašnikar in nekdanji pomočnik trenerja Olimpije Oliver Bogatinov, ki po novem vodi mladinsko šolo Kopra. "Želimo enakopraven položaj v nogometni igri," je pojasnil Prašnikar, ki že več kot 40 let pogreša organ, ki bi mu nudil pravno podporo in varnost ob opravljanju stresnega trenerskega dela.

Nominiranke za najboljšo nogometašico sezone 2015/16:

Zala Gomboc (ŽNK Rudar Škale), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci)

Ne spreglejte