Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2011,
17.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Boštjan Cesar Milivoje Novakovič Robert Koren

Ponedeljek, 14. 11. 2011, 17.23

7 let, 12 mesecev

Spet bo potrebno biti skromen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob odsotnosti Milivoja Novakoviča in predvsem Roberta Korena bo glavna beseda v reprezentanci pripadla Samirju Handanoviću in Boštjanu Cesarju.

Samir Handanović bo, kapetan ali ne, zagotovo ključni mož za prihodnost slovenskega reprezentančnega nogometa. Prihaja čas, ko bo lahko v celoti tudi v izbrani vrsti potrdil nesporno karizmo in kakovost. Odkar v reprezentanci ni nekaterih prejšnjih vodij je, spontano ali ne, v javnosti začel nastopati veliko bolj odločno in preudarno. Prihoda novega selektorja Slaviše Stojanovića se je zagotovo zelo razveselil, pa čeprav tega javno seveda ne bo priznal. ''Vsak trener ima svoje ideje. Nogometaši smo profesionalci in moramo spoštovati, kar nam naroči selektor. Nam pa more biti vsem skupaj jasno, da se delo novega selektorja ne bo videlo v enem tednu. Tako to v nogometu pač ne gre. Pa še nekaj. Za neuspeh v minulih kvalifikacijah mora vsak posameznik prevzeti svoj del odgovornosti. Ne bo zdaj zaradi menjave selektorja kar naenkrat vse dobro. Vsi moramo pri sebi razčistiti stvari in narediti vse, da bodo v prihodnje rezultati reprezentance boljši,'' je razložil vratar Udineseja in razkril, kaj od slovenske vrste pričakuje v prihodnosti. ''Ne smemo kazati lažne, ampak pravo skromnost. Kaj to pomeni? Da je pomembno prav vse. Da moramo paziti na vsako malenkost. V zadnjem času smo na nekaterih tekmah 'zaspali'. Ni bilo pravega pristopa. Slovenija na igrišču nima fenomenov, imamo pa določeno kakovost, ki je druge reprezentance nimajo. In to moramo izkoristiti,'' pravi Handanović, ki je prepričan, da se s tekmo proti ZDA začenja novo obdobje reprezentančnega nogometa. ''Od jutri naprej se začenja Brazilija 2014. Vsi si želimo, da bi nastopili na naslednjem svetovnem prvenstvu. Od tekme z ZDA naprej nam mora biti vsem skupaj cilj, da se tja uvrstimo. Se pa moramo zavedati, da nam v kvalifikacijah še zdaleč ne bo lahko. Čakajo nas dobre reprezentance, vse pa bodo v kvalifikacije štartale po neuspehih v zadnjem obdobju in bodo 'lačne' dobrih rezultatov. Ne bo nam lahko, a sem prepričan, da nam lahko uspe,'' je odločen 27-letni nogometaš, ki je nekaj besed namenil tudi tekmi z ZDA. ''Američani so že večkrat dokazali, da so dobra reprezentanca. Dobro je, da igramo proti kakovostnim nasprotnikom, saj lahko le tako napredujemo. Da igramo proti boljšim nasprotnikom od nas, samo 'na papirju', seveda. Tudi tokrat bo rezultat pomemben. Tako je vedno. A še bolj pomembno bo, da bomo igrali dobro. Ker se ne igra za točke. Moramo tudi za ceno napake narediti korak naprej,'' je še povedal Handanović.

''Američani so bili na svetovnem prvenstvu in igrali v osmini finala. Zagotovo nam ne bo lahko. A ne glede na vse, moramo razviti našo igro in začeti igrati tako, kot smo pred dvema letoma. Igramo doma, zato bomo skušali zmagati. Upam tudi, da bomo imeli podporo navijačev s tribun, saj nam to pomeni veliko. Pričakujem, da bo zmaga ostala doma,'' pa je tekmo z Američani napovedal Boštjan Cesar, ki se prav tako strinja, da je uvrstitev na prihodnje SP za reprezentančni nogomet izjemnega pomena. ''Vsi, od igralcev, do zdravnikov in fizioterapevtov, se moramo potruditi, da nam bo uspelo. Vsi moramo vseskozi vedeti, kaj je naš cilj. Vsaka tekma je etapni cilj na poti do Brazilije,'' še pravi robustni branilec, ki je prepričan, da bi zmaga na torkovi prijateljski tekmi, zadnji v letu 2011, reprezentanci dala dodaten zagon. ''Zelo lepo bi bilo, če bi zmagali. Normalno je, da si vsi želimo zmagati. Na zadnji tekmi proti Srbiji smo zmagali in pridobili na samozavesti. Zdaj moramo v podobnem slogu nadaljevati. Res je, da tokrat ne igramo za točke, a je normalno, da je tudi zdaj pomemben rezultat. Predvsem zaradi vzdušja v javnosti in tudi zaradi nas samih,'' je priznal 29-letni reprezentant, ki je doslej zabil tudi štiri gole v reprezentančnem dresu.

Ne spreglejte