Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
14.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

Natisni članek

infografika Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Ernesto Valverde Zinedine Zidane Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid špansko prvenstvo

Petek, 18. 8. 2017, 14.45

6 let, 6 mesecev

Pred začetkom španskega prvenstva #infografika

Oblak se seli, Real v sedmih nebesih #infografika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25
Real Madrid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Špansko nogometno prvenstvo spada med najmočnejše na svetu. V zadnjih sezonah so se Real, Barcelona in tudi Atletico Madrid po kakovosti močno oddaljili od tekmecev. Beli baletniki, ki branijo naslov, vstopajo v novo sezono v odlični formi, Barcelona bo poskušala čim hitreje zajeziti krizo, ki se je pojavila po odhodu Neymarja, Oblakov Atletico pa se bo predstavil na novem štadionu.

Po španskem superpokalu, ki je razkril ranljivost Barcelone po stresni izgubi brazilskega zvezdnika Neymarja, hkrati pa potrdil izjemno širino, s katero ima opravka strateg Reala Zinedine Zidane, je napočil čas za začetek prvenstvenega maratona. Dvajset najboljših španskih klubov ga bo začelo s spominom na preminule žrtve terorističnega napada, ki je katalonsko prestolnico v četrtek zavil v črno.

 

Zahtevna naloga za trenerja Barcelone

Lionel Messi z Barcelono še ni v želeni formi. | Foto: Reuters Lionel Messi z Barcelono še ni v želeni formi. Foto: Reuters Prvi favorit za osvojitev naslova je madridski Real. Na uvodnih štirih srečanjih bo pogrešal najboljšega nogometaša na svetu, Portugalca Cristiana Ronalda. Da zmore tudi brez njega, je nakazal v sredo, ko je na štadionu Santiago Bernabeu še drugič v tednu nadigral zvezdnike Barcelone in se še bolj vživel v vlogo največjega favorita za naslov. Navijači so na začetku sezone pozdravili že dve lovoriki. Real je osvojil evropski in španski superpokal!

Beli baletniki so edini klub s trenerjem, ki ne prihaja iz Španije ali pa Argentine. Francoz je v 20 mesecih na vročem stolčku popeljal Real že do sedmih lovorik. Barcelono vodi Ernesto Valverde, ki ga čaka veliko dela, da zasedbo, v kateri ne manjka priznanih asov, spravi v skladno celoto. Argentinec Lionel Messi je bil v španskem superpokalu skoraj neviden, Urugvajec Luis Suarez pa bo zaradi zdravstvenih težav izpustil uvodne kroge prvenstva.

Nov Oblakov dom tretji največji v Španiji

Jan Oblak ostaja poletna želja PSG. Prestopni rok bo končan konec avgusta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak ostaja poletna želja PSG. Prestopni rok bo končan konec avgusta. Foto: Guliverimage/Getty Images Špansko prvenstvo ponuja spektakle, ki bodo na raznolikih objektih. Največji štadion Camp Nou, kjer je doma Barcelona, sprejme skoraj 100 tisoč gledalcev, Eibar pa igra v objektu, ki v Sloveniji sploh ne bi spadal med največje.

Atletico bo v tej sezoni igral domače tekme na novem štadionu. Seli se na Wanda Metropolitano, ki bo sprejel kar 68 tisoč gledalcev. To je skoraj 15 tisoč več od kapacitete Vicente Calderona. Sodeč po dobri prodaji letnih vstopnic bo Wanda skoraj na vsaki tekmi polna do zadnjega kotička.

Prvo tekmo bo Atletico igral doma šele 16. septembra proti Malagi, pred tem pa trikrat gostoval, saj gradbena dela na novem domu rdeče-belih še niso končana. Tako je že jasno, da se bo Jan Oblak, velika poletna želja PSG, kmalu preselil.

Če ne bo odšel v Pariz, pa se bo skupaj s soigralci Atletica, kluba, ki mu je hitro prirasel k srcu, preselil na drugo stran Madrida in poskušal navduševati gledalce na novem štadionu. Če bo ostal, bo edini slovenski predstavnik v španskem prvenstvu. 

Novi štadion Atletica bo sprejel skoraj 70 tisoč gledalcev. | Foto: Twitter - Voranc Novi štadion Atletica bo sprejel skoraj 70 tisoč gledalcev. Foto: Twitter - Voranc

Atletico ima po novem tretji največji štadion. Na lestvici kapacitete je prehitel Betis in Valencio, ki ima najmlajšo zasedbo v ligi. Sezono bo odprl v Gironi, prvoligaškem novincu iz Katalonije.

Pari prvega kroga španskega prvenstva:

Ne spreglejte