Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
0.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid špansko prvenstvo

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 0.33

6 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 2. krog

Real že izgubil prvi točki, reševal ga je mladi dragulj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Marco Asensio | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilec naslova Real Madrid je v 2. krogu španskega prvenstva na derbiju kroga brez kaznovanega Cristiana Ronalda doma z 2:2 remiziral proti Valencii. Okrepljena Barcelona je bila v soboto zanesljiva pri Alavesu, kjer se je Lionel Messi vpisal v zgodovino. Oblakov Atletico je v gosteh nadigral Las Palmas, Škofjeločan pa je ubranil že peti kazenski udarec v dresu madridskega velikana.

Real je oslabljen, manjkal je tudi kapetan Sergio Ramos, izpustil prvi prvenstveni točki, potem ko ga je pred najhujšim, porazom, z drugim golom na tekmi rešil mladi španski dragulj, ki navdušuje na začetku te sezone, Marcos Asensio

Nov mejnik Lionela Messija

Osrednja osebnost nedeljske tekme med Alavesom in Barcelono je bil Lionel Messi. Argentinec najprej v zadetek ni pretvoril 11-metrovke, nato pa se je oddolžil navijačem z dvema goloma v drugem polčasu. S prvim golom je dosegel imeniten mejnik - 350 zadetkov v španskem prvenstvu. Dosežek, ki ni uspel še nikomur. 

Barcelona je nedavno v svoje vrste za skoraj sto milijonov evrov (brez vštetih bonusov) zvabila mladega francoskega zvezdnika Ousmaneja Dembeleja, ki ni kandidiral za nastop. Na gostovanju v Baskiji je za Blaugrano zaigral Brazilec Paulinho. V igro je vstopil v 88. minuti namesto Andresa Inieste.

Atletico brez Griezmanna počil petardo!

Antoine Griezmann bo počival še na eni tekmi. | Foto: Reuters Antoine Griezmann bo počival še na eni tekmi. Foto: Reuters Atletico Madrid, ki je za razliko od Reala in Atletica v uvodnem krogu zapravil priložnost za zmago, se je v soboto izkazal na Kanarskih otokih. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki bo očitno vendarle ostal v Madridu, saj so govorice o prestopu v vrste bogatega PSG skoraj poniknile, je v enajsterici pogrešal najboljšega napadalca Antoina Griezmanna. Francoz mora zaradi zmerljivke, ki jo je na zadnji tekmi v Gironi namenil sodniku, počivati na dveh tekmah.

Simeonejeva četa je brez najboljšega strelca kar petkrat zatresla mrežo Las Palmasa. Dvakrat je v polno zadel Koke in v drugem polčasu dosegel dva atraktivna zadetka.

Rdeče-beli so že po petih minutah vodili z 2:0, izkazal se je tudi Oblak, ki je v drugem delu ubranil strel z bele točke, ki ga je izvajal Jonathan Viera. S tem je ubranil že peti kazenski udarec v dresu Atletica. V španskem prvenstvu ga v tej sezoni ni vratarja, ki bi se lahko pohvalil s podobnim dosežkom. Škofjeločan ima izvrstno razmerje. Če odštejemo loterijo kazenskih strelov na tekmah izločilnih delov, je v vseh tekmovanjih ubranil kar pet od devetih 11-metrovk! 

Škofjeločan se je po dvoboju odpravil na reprezentančne priprave pred kvalifikacijskima tekmama s Slovaško in Litvo.

Lestvica:

1. Real Sociedad 2 tekmi – 6 točk
2. Barcelona 2 - 6
3. Atletico Madrid 2 – 4
4. Girona 2 – 4
5. Real Madrid 2 – 4
6. Valencia 2 – 4
7. Girona 2 - 4
8. Levante 2 - 4
9.  Sevilla 2 - 4
10. Athletic Bilbao 2 - 4
11. Eibar 2 - 3
12. Betis 2 – 3
13. Espanyol 2 – 1
14. Getafe 1 – 1
15. Deportivo la Coruna 2 – 1
16. Celta Vigo 2 – 0
17. Malaga 2 – 0
18. Alaves 2 – 0 
19. Villarreal 2 – 0
20. Las Palmas 2 – 0

Ne spreglejte