Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
0.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid špansko prvenstvo

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 0.10

6 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 1. krog

Sanjski tedni Reala se kar nočejo končati, Barcelona se ne boji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Gareth Bale Karim Benzema | Foto Reuters

Foto: Reuters

Začelo se je špansko prvenstvo. Branilec naslova Real Madrid, ki je na začetku nove sezone navdušil in osvojil že dva superpokala, je v gosteh brez kaznovanega Cristiana Ronalda nadigral Deportivo. Barcelona je doma z 2:0 odpravila Betis in se spomnila na žrtve terorističnega napada, Atletico pa je z Janom Oblakom gostoval pri novincu v ligi Gironi in v dramatičnem dvoboju remiziral z 2:2.

Beli baletniki so v La Coruni zlahka osvojili prvi paket treh točk. Brez kaznovanega Cristiana Ronalda, ki bo moral počivati še na treh tekmah, so premagali Deportivo s 3:0. Za najlepši trenutek srečanja je poskrbel Nemec Toni Kroos, ki se je med strelce vpisal v 69. minuti. Vratar Keylor Navas je ubranil strel z bele točke, veselje ob prvi zmagi pa je z izključitvijo v zadnji minuti, prejel je dva rumena kartona, pokvaril kapetan Sergio Ramos.

Messi kar trikrat v okvir vrat  

Lionel Messi se na prvi tekmi ni vpisal med strelce, a ... | Foto: Reuters Lionel Messi se na prvi tekmi ni vpisal med strelce, a ... Foto: Reuters V Barceloni je zvezdnike katalonskega kluba v novo sezono pospremilo 56.480 gledalcev, kar je bistveno manj kot na uvodnih tekmah v prejšnjih sezonah. Teroristični napad, ki je v četrtek odnesel 14 življenj, je pustil posledice, saj je marsikateri navijač Barcelone izpustil ogled srečanja. Na Camp Nouu je bilo čustveno, saj so se poklonili žrtvam terorističnega napada in s pesmijo sporočilo, da se ne bojijo novih napadov.

Novi trener Ernesto Valverde je lahko po dveh zaporednih porazih z Realom v španskem superpokalu pozdravil prvo zmago na klopi Barcelone. Prvi zvezdnik Lionel Messi je prispeval podajo za prvi gol, na srečanju pa je kar trikrat zatresel okvir vrat.

Atletico je v soboto pričakoval tri točke, a pri novincu v ligi ostal brez njih in osvojil le eno, na koncu pa je lahko s takšnim razpletom celo zadovoljen. Po 25 minutah igre je namreč zaostajal z 0:2, potem ko je Jana Oblaka v vratih Madridčanov dvakrat premagal Urugvajec Christian Stuani.

Sredi drugega polčasa je Atletico ostal še brez svojega najboljšega strelca. Antoine Griezmann si je privoščil neumnost in najprej prejel rumeni karton zaradi simuliranja, takoj za tem pa še drugega in moral predčasno z igrišča zaradi ugovarjanja. Toda z igralcem manj je Atleticu uspelo zabiti dva gola in priti do točke.

Ne spreglejte