Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 1. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Nejc Skubic Konyaspor Valencia slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 3. 1. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Nejc Skubic na seznamu želja Valencie

Španski nogometni velikan snubi Ljubljančana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Nejc Skubic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Nejc Skubic bi lahko v kratkem zamenjal klubsko okolje. Nekdanji kapetan Domžal si trenutno služi kruh pri turškem prvoligašu Konyasporju, v svojih vrstah pa si ga želi nihče drug kot slavni španski klub Valencia.

Netopirji iz Valencie, ki domujejo na Mestalli, so že imeli opravka s slovenskim nogometom. Na začetku tisočletja je njihov dres nosil Zlatko Zahović in z Valencio zaigral tudi v finalu lige prvakov. Ljubezen je trajala le eno sezono, nato se je Mariborčan vrnil na Portugalsko. Valencia po letu 2002 v svoje vrste ni vabila slovenskih legionarjev, leto 2017 pa bi lahko prineslo spremembo.

Skubic se je dokazal Katancu in Turkom

Skubic na gostovanju v Litvi (2:2) | Foto: Sportida Skubic na gostovanju v Litvi (2:2) Foto: Sportida Po poročanju turških in španskih medijev se je Valencia resno ogrela za prihod Nejca Skubica. Desni bočni igralec je v prejšnji sezoni blestel pri Domžalah, kjer je bil prvi podajalec Prve lige Telekom Slovenije, nato pa se je preselil v Turčijo in Konyasporju pomagal do visokega tretjega mesta.

Dobre predstave je nadaljeval tudi v tej sezoni, v kateri je zaigral tudi v evropski ligi, v dresu članske izbrane vrste pa si nekajkrat pri selektorju Srečku Katancu izbojeval status igralca, ki sestavlja začetno enajsterico.

Njegove dobre predstave in pogoste podaje, s katerimi hrani soigralce, niso ušle opazovalcem iz Španije. Zanj se je ogrela Valencia, za njegov prihod pa si prizadevajo tudi pri Betisu iz Seville.

Letos proti Messiju in Ronaldu?

S Konyasporjem je nastopil tudi v evropski ligi in izpadel po skupinskem delu. | Foto: Reuters S Konyasporjem je nastopil tudi v evropski ligi in izpadel po skupinskem delu. Foto: Reuters Predsednik Konyasporja Ahmet San je v pogovoru za turško radijsko postajo Anadolu Atesi potrdil, da se Valencia zanima za slovenskega branilca. Dodal je, da španski velikan še ni poslal uradne ponudbe, a se v turških medijih že namiguje, da bi lahko prestop klub iz Valencie stal okrog dva milijona evrov.

Če bi se dogovorili, bi Skubic dočakal veliko priznanje za dozdajšnje delo v karieri. Nastopil bi v eni izmed najmočnejših lig na svetu, v kateri mrgoli svetovnih zvezdnikov na čelu z Argentincem Lionelom Messijem in Portugalcem Cristianom Ronaldom.

Prandelli ni izpolnil pričakovanj

Cesare Prandelli je neslavno zapustil klop Valencie. | Foto: Reuters Cesare Prandelli je neslavno zapustil klop Valencie. Foto: Reuters Netopirji, ki v tej sezoni ne dosegajo želenih rezultatov, so pred kratkim odpustili trenerja. Italijan Cesare Prandelli, nekdanji selektor azzurov in uspešen trener Fiorentine, je dobil nogo. Klub išče novega trenerja, s katerim bi se približal španskemu vrhu in vrnil na mesta, ki vodijo v ligo prvakov.

Bogati lastnik Peter Lim, ki prihaja iz Singapurja, se noče zadovoljiti s povprečjem. Valencia je prezimila na skromnem 17. mestu. Dodatno težavo povzročajo klubskemu vodstvu morebitni odhodi najboljših igralcev, ki se napovedujejo v španskih medijih.

Zamenjava za portugalskega reprezentanta?

Portugalec Joao Cancelo bi lahko v kratkem zaigral v dresu Barcelone. | Foto: Reuters Portugalec Joao Cancelo bi lahko v kratkem zaigral v dresu Barcelone. Foto: Reuters Valencio naj bi v kratkem zapustil 22-letni portugalski reprezentant Joao Cancelo, za katerega se je ogrela Barcelona. Med kandidati za njegovega naslednika sta dva nogometaša.

Prvi je Kiko Femenia (Alaves), drugi pa 27-letni slovenski reprezentant, za katerim je zanimiva pot. Pred šestimi leti je izkusil igranje v ligi prvakov, ko je branil barve nekdanjega romunskega prvaka Otelula Galatija. Ko se je vrnil v domovino, je postal kapetan Domžal, vedno boljše igre pa so ga popeljale tudi do vpoklica v člansko izbrano vrsto in selitve v Turčijo.

Leto 2017 bi lahko poskrbelo za nov korak, ki bi še dodatno okrepil njegov status v tujini. Če bi Skubic odšel v Španijo, bi se okrepila slovenska kolonija v la ligi. Po novem jo sestavljata le trenutno poškodovani vratar Atletica Jan Oblak in zvezni igralec Granada Rene Krhin, ki se je v klubu znašel na stranskem tiru. Bojan Jokić je nedavno končal sodelovanje z Villarrealom.

Ne spreglejte