Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 12. 2015,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid

Torek, 22. 12. 2015, 21.20

8 let

Španija se klanja Janu Oblaku (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski reprezentant Jan Oblak je z Atleticom izgubil zadnji dvoboj v Malagi, a nekajkrat odlično posredoval, tako da je postal najbolj učinkovit vratar v španskem prvenstvu.

Mladi Škofjeločan, ki bo čez dva dobra tedna dopolnil komaj 23 let, je že tako rekorder. Slovenski, saj se je podpisal pod najdražji prestop nogometaša, rojenega na sončni strani Alp v zgodovini nogometne igre, pa tudi španski. Atletico je postal prvi španski klub, ki je za vratarja plačal 16 milijonov evrov. Toliko jih je lani prejela Benfica, nekdanji delodajalec slovenskega vratarja, ki v tej sezoni iz tedna v teden tekmece spravlja v obup z odličnimi posredovanji.

Odličen je bil tudi v nedeljo, ko je Atletico gostoval v Andaluziji pri Malagi in nesrečno ostal brez točk(e). Poskrbel je celo za obrambo 16. kroga španskega prvenstva, ko je z izjemnim refleksom v prvem polčasu ustavil nevaren strel Charlesa. Vseeno mu soigralci tokrat niso priskočili na pomoč. V začetku drugega dela je Gabi prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča, le tri minute pred koncem srečanja pa je razigranega Oblaka premagal Brazilec Charles.

Slovenčevo mrežo je zatresel s pomočjo sreče, saj se je njegov strel odbil od noge branilca Atletica Diega Godina v bližnji kot Oblakovih vrat. Nekdanji vratar Olimpije je bil nemočen. Atletico je vpisal šele tretji poraz v tej sezoni, s katerim je zapravil možnost, da bi božične praznike preživel na prvem mestu.

Čeprav na vrhu ni Atletico, ampak Barcelona, pa je na prvem mestu vratar madridskega velikana Oblak. Vodi v posebnem točkovanju za najboljšega vratarja lige BBVA, ki jo imajo mnogi za najmočnejšo na svetu. Statistika uspešnih posredovanj razodeva, da je ustavil več kot štiri petine strelov, ki so potovali v njegov okvir vrat. Še prejšnji teden je bil na tej lestvici najbolj učinkovit vratar Valencie Jaume Domenech, a ga je Oblak s pomočjo nekaterih obramb v Malagi prehitel.

V zadnjih dnevih je navijače Atletica zaskrbela novica, ki se je do španske prestolnice prebila iz Anglije. Trener Los Colchoneros Diego Simeone je namreč goreča želja Chelseaja, po nekaterih otoških virih je v beležnicah vodstva modrih napisan pod prvo številko. Lastnik Roman Abramovič bi bil presrečen, če bi ga lahko pripeljal v London, a je Argentinec pred dnevi javno potarnal, da ga zanimanje modrih kaj preveč ne privlači, saj se je odlično privadil na način dela v španski prestolnici.

Z rdeče-belimi želi nadaljevati začrtano pot. Izpostavil je, da računa na mlado in zelo obetavno ekipo, v kateri je kot enega izmed nosilcev naštel prav Oblaka. Novopečeni prvi vratar slovenske izbrane vrste je hitro prerasel v enega najboljših nakupov Atletica zadnjih let.

Ne spreglejte