Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 3. 2017,
9.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

naj gol ND Gorica NK Radomlje NK Rudar NK Aluminij NK Maribor NK Maribor FC Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 11. 3. 2017, 9.50

6 let, 7 mesecev

Pred sobotnimi tekmami 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Bo navijače Olimpije zvečer zeblo do kosti?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Vodilni Maribor ima danes priložnost, da pobegne najbližjemu zasledovalcu Olimpiji na devet točk prednosti. Zmaji bi tako na nedeljski derbi v Domžale odpotovali z -9. V Ljudskem vrtu bo gostoval Aluminij, edini član 1. SNL, ki v tej sezoni proti vijolicam ni prejel niti enega gola.

Rudar – Gorica ob 16.00

Velenjčani se bodo po sladki zmagi v Stožicah, s katero so poskrbeli za potres v Olimpiji, prvič predstavili navijačem na štadionu Ob jezeru. Pričakuje se dober obisk, saj so knapi v Ljubljani navdušili s spretno igro v napadu in štirimi všečnimi zadetki. Izstopal je 24-letni Hrvat Dominik Glavina, ki si s 13 zadetki deli vodilni položaj na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije s tri leta mlajšim napadalcem Maribora Luko Zahovićem.

Velenjski Rudar je v nedeljo presenetil Olimpijo. Danes želi premagati še Gorico. | Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjski Rudar je v nedeljo presenetil Olimpijo. Danes želi premagati še Gorico. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prosim vas, pridite na tekmo in nas povzdignite. Razmislite, kaj smo mi brez vas. Z vašo podporo bomo dosegli velike reči," ljubiteljem nogometa v Velenju sporoča Kamerunec John Mary, ki se je v Ljubljani prav tako vpisal med strelce.

Domači strateg Vanja Radinović, ki v 1. SNL še ni doživel poraza, bo zaradi kartonov pogrešal Anžeta Piška in obrambnega stebra Jean Clauda Billonga, trener Gorice Miran Srebrnič pa bo imel na voljo vse razpoložljive moči, pogrešal bo le več svežine, saj so bile vrtnice za razliko od knapov dejavne v nedeljo in na prestavljenem srečanju ostale praznih rok proti Mariboru (2:4).

"Nimamo se česa bati, gremo na zmago," ne skriva cilja branilec Gorice Miha Gregorič, ki želi vrtnice zadržati na "evropskem" četrtem mestu.

Koper – Radomlje ob 18.00

Primorci so na dobri poti, da se povzpnejo na četrto mesto, ki bo najverjetneje zadoščalo za nastop v Evropi. Ta scenarij bi preprečil le senzacionalni podvig Krke, če bi osvojila pokalni naslov. Kozličke po dragoceni zmagi v Domžalah čaka najlažji izziv, domače srečanje na Bonifiki proti najslabši ekipi 1. SNL. Na Obalo prihajajo Radomlje, ki v tem letu še niso osvojile točke, s tem pa so si še zmanjšale že tako majhne možnosti o čudežnem obstanku med najboljšimi.

Koprčani so na zadnjem nastopu v domžalskem Športnem parku "srečno" premagali Rožmanovo četo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Koprčani so na zadnjem nastopu v domžalskem Športnem parku "srečno" premagali Rožmanovo četo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trener Kopra Igor Pamić čaka, da se prebudijo njegovi strelci. Štiri točke v dveh spomladanskih krogih je osvojil po zaslugi dveh avtogolov. Zdaj je napočil čas, da mrežo tekmeca zatrese tudi nogometaš z dresom, na katerem je grb koprskega kluba.

Gostje bodo morali zaigrati na vse ali nič, saj jim točka v nehvaležnem boju za obstanek ne bi bila v veliko pomoč. Na zadnji tekmi v Celju so nekajkrat zelo nevarno zapretili, a jih je nato pokopala velika neučinkovitost. Zapravili so kar nekaj zrelih priložnost. Trener Adnan Zildžović srčno upa, da bodo v Kopru pokazali večjo zbranost.

Maribor – Aluminij ob 20.15

Nogometaši Maribora so v tej prvoligaški sezoni odigrali 23 tekem. Na 21 tekmah so se vsaj enkrat vpisali med strelce, na dveh pa so njihovi strelski topovi zatajili. Naključje ali ne, to sta bili ravno tekmi proti Aluminiju, ki je pred začetkom sezone veljal za enega osrednjih favoritov za izpad. Po dveh tretjinah sezone mu kaže odlično, saj si je pred zadnjeuvrščenimi Radomljami nabral ogromno prednost.

Aluminij je edini slovenski prvoligaš, ki v tej sezoni ni prejel niti enega zadetka proti Mariboru. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aluminij je edini slovenski prvoligaš, ki v tej sezoni ni prejel niti enega zadetka proti Mariboru. Foto: Grega Valančič/Sportida

Danes se odpravlja v bližnji Maribor, kjer bo skušal še enkrat več presenetiti vijolice. Lani jih je v Ljudskem vrtu premagal z 2:0. Takrat so bile misli Milaničeve čete uperjene v Evropo, saj so se bližali odločilni spopadi za preboj v skupinski del evropske lige. Jeseni sta se ekipi pomerili še v Kidričevem, takrat pa gledalci na slabo pripravljeni igralni površini niso videli zadetkov.

Zdaj je drugače. Maribor ni obremenjen z evropskimi izzivi, razmišlja o naslovu slovenskega prvaka. Če bo danes končno našel pot, kako prelisičiti obrambo Kidričanov, bo (vsaj za en dan) prednost pred Olimpijo povečal na devet točk. V bistvu kar deset, ker ima Maribor boljše razmerje v medsebojnih srečanjih. Tako bi navijače Olimpije zvečer lahko zeblo do kosti, saj bi se nogometno živo srebro v prestolnici spustilo na -9 (-10).

Milanič: Aluminij nam ne ustreza

Darko Milanič se bo občinstvu v Ljudskem vrtu predstavil prvič po večnem derbiju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič se bo občinstvu v Ljudskem vrtu predstavil prvič po večnem derbiju. Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani danes stavijo na razigranega Luko Zahovića, ki ima priložnost, da nadaljuje izjemen strelski niz in dokaže, da je ni obrambe, ki v 1. SNL ne bi mogla kloniti proti vijolicam. "Gre za tekmeca, ki nam ne ustreza," poudarja trener Darko Milanič, ki bo v zadnji vrsti pogrešal kaznovanega Marka Šulerja.

Pri gostih bo manjkal Srb Nemanja Jakšić. "Če bomo kompaktni in bomo igrali s hitrimi odzivi, lahko presenetimo Maribor," poudarja albanski krilni napadalec Francesco Tahiraj.

Danes se bosta tako v štajerski prestolnici srečala najuspešnejša kluba v letu 2017, ki imata v svojih vrstah tudi najboljša podajalca tekmovanja. To sta Dare Vršič in kapetan Aluminija Matic Vrbanec.

Najlepši zadetki 23. kroga:

Ne spreglejte