Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 4. 2019,
23.38

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,05

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Josip Iličić Haris Vučkić Miha Mevlja Vid Belec Petar Stojanović Rene Krhin Jasmin Kurtić Benjamin Verbič Jure Balkovec

Četrtek, 4. 4. 2019, 23.38

5 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenski as tako vroč, da je padel 87 let star rekord serie A #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,05

2

Selektor Matjaž Kek je med tednom spremljal na delu ogromno slovenskih nogometnih legionarjev. Josip Iličić je dosegel dva zadetka, prispeval še podajo in poskrbel za kar nekaj rekordov v serie A. Jan Oblak je dopolnil posebno špansko zbirko in prvič v karieri ohranil nedotaknjeno mrežo proti Gironi, Petar Stojanović je pomagal Dinamu do vedno sladke zmage v Splitu. Luki Elsnerju kaže imenitno v boju za Evropo.

Slovenski trener na delu v tujini:

Elsner boljši od nekdanjega madžarskega selektorja

Če bi želel Luka Elsner popeljati Union v Evropo, bi moral biti prvi v svoji skupini, nato pa preskočiti še vse ovire v posebnem play-offu. Za zdaj mu kaže odlično. | Foto: Getty Images Če bi želel Luka Elsner popeljati Union v Evropo, bi moral biti prvi v svoji skupini, nato pa preskočiti še vse ovire v posebnem play-offu. Za zdaj mu kaže odlično. Foto: Getty Images Mladi slovenski trener Luka Elsner je v tej sezoni z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem opozoril nase v pokalu, kjer je izpadel šele v polfinalu, v skupinskem delu druge lige pa je osvojil tretje mesto. Zdaj bi lahko presenetil še v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer mu gre odlično!

Po rednem delu druge lige je resda ostal brez napredovanja v elitno druščino, se je pa vseeno uvrstil v ligaško skupino za nastop v ligi Europa. V skupini B se za prvo mesto, ki pelje na zaključni turnir za evropsko vozovnico, meri s Kortrijkom, Zulte Waregemom, Waasland-Bevernom, Cercle Bruggejem in Mouscronom. Pri slednjem, ki ga vodi nemški trener Bernd Storck (leta 2016 je na Euru vodil Madžarsko), v rednem delu belgijskega prvenstva pa zasedel 10. mesto, je v torek zvečer zmagal z 2:0.

To je bil dvoboj drugega kroga skupine B in že druga zmaga Uniona, ki se je po novem uspehu znašel na prvem mestu lestvice!

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v sredo zvečer v 30. krogu prve italijanske lige izgubila na gostovanju pri Torinu (1:2). Slovenski reprezentant, ki je lani branil prav na vseh tekmah izbrane vrste, letos pa prepustil mesto povratniku Janu Oblaku, v tej sezoni še ni branil za Sampdorio. Na klopi je obsedel tudi v Torinu.

Matic Kotnik: Panionios bo v soboto v 27. krogu grškega prvenstva na domačem igrišču gostil Larisso (18.30). Nekdanji vratar Celja zaradi poškodbe roke v zadnjih tednih ni branil za atenskega prvoligaša.

Jan Oblak je v karieri ostal nepremagan vsaj na eni tekmi prav proti vsem aktualnim tekmecem v španskem prvenstvu. Kot zadnji se je v njegovo zbirko ''posebnih žrtev'' vpisala še Girona. | Foto: Getty Images Jan Oblak je v karieri ostal nepremagan vsaj na eni tekmi prav proti vsem aktualnim tekmecem v španskem prvenstvu. Kot zadnji se je v njegovo zbirko ''posebnih žrtev'' vpisala še Girona. Foto: Getty Images

Jan Oblak: Atletico Madrid je v uvodni tekmi 30. kroga španskega prvenstva na domačih tleh premagal Girono (2:0) in proslavljal zgodovinski dosežek. Proti klubu iz Katalonije namreč v prejšnjih petih dvobojih še ni zmagal, ampak petkrat zapored remiziral (2:2, 1:1, 1:1, 1:1 in 3:3), v torek pa je upravičil vlogo favorita. Rdeče-beli se lahko tako po novem pohvalijo s tem, da so premagali vseh 62 tekmecev, s katerimi so se kdajkoli pomerili v španskem prvenstvu.

V zgodovino pa se je vpisal tudi slovenski vratar. Branil je vso tekmo, zbral pet posredovanj, najbolj atraktivno je bilo tisto v 3. minuti, ko je ustavil strel Seydouja Doumbiaja. Oblak je že 17. v tej sezoni v la ligi ohranil mrežo nedotaknjeno, prvič v karieri pa proti Gironi (klub iz Katalonije je v tej sezoni izločil Atletico iz pokalnega tekmovanja, takrat pa Škofjeločan ni branil), tako da je v pestri in zelo bogati karieri ostal nepremagan vsaj na eni tekmi prav proti vsem aktualnim tekmecem v španskem prvenstvu.

Atraktivna obramba Jana Oblaka v 3. minuti:

Atletico za vodilno Barcelono, s katero se bo spoprijel konec tedna v velikem derbiju na Camp Nouu, z odigrano tekmo več zaostaja sedem točk. Pred tretjeuvrščenim Realom ima s tekmo več pet točk prednosti. 

Protest navijačev Atletica

Dvoboj v Madridu si je ogledalo nekaj več kot 40 tisoč gledalcev, najbolj glasni in zvesti navijači rdeče-belih pa so se prvič na dvoboju oglasili šele v 12. minuti.

Navijaška skupina El Frente Atletico je še vedno jezna na igralce, ker jih niso prišli pozdraviti po koncu povratne tekme osmine finala lige prvakov, v kateri je Atletico v Torinu zapravil prednost dveh zadetkov in po porazu z 0:3, vse zadetke je dosegel Cristiano Ronaldo, izpadel iz Evrope.

Zaradi tega so bili stoli na stadionu, na katerih ponavadi spremljajo dvoboj najbolj strastni navijači Atletica, uvodnih 12 minut prazni. S tem so hoteli poudariti, kako so navijači 12. igralec moštva. Nato so razvili transparent, na katerem je pisalo Spoštujte svoje navijače, pri tem pa ustvarili gledališko vzdušje na Wandi Metropolitanu, saj so dolgo časa molčali in spremljali tekmo v tišini.

Škofjeločan je branil 201. za Atletico, nedotaknjeno mrežo pa zadržal kar na 114 tekmah. V tej sezoni se mu nasmiha že četrto priznanje zamora, saj je prejel najmanj zadetkov izmed vseh vodilnih čuvajev mreže v la ligi. Na 30 nastopih se je njegova mreža zatresla le 19-krat.

Branilci:

Jure Balkovec: s Hellasom Verono je v drugi italijanski ligi v torek na domačih tleh v mestu ljubezni remiziral z Brescio (2:2) in zadržal četrto mesto v serie B. Belokranjec je odigral vso tekmo.

Miha Blažič: Ferencvaroš, ki premočno vodi v prvi madžarski ligi in ima na vrhu deset točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je v sredo izpadel v pokalnem tekmovanju. Na povratni četrtfinalni tekmi je izgubil v gosteh pri Vidiju (0:2), ki je boljši tudi v prvi tekmi v Budimpešti z 2:1. Primorec je zaradi poškodbe preskočil dvoboj.

Bojan Jokić: Ufa, ki je v ruski premier ligi na neugodnem predzadnjem mestu, tako da mu grozi izpad v drugo ligo, se pripravlja na nedeljsko prvenstveno tekmo proti Rostovu.

Miha Mevlja si je na prvi polfinalni pokalni tekmi v Moskvi zagotovil lepo izhodišče za napredovanje v finale. | Foto: Vid Ponikvar Miha Mevlja si je na prvi polfinalni pokalni tekmi v Moskvi zagotovil lepo izhodišče za napredovanje v finale. Foto: Vid Ponikvar

Miha Mevlja: Rostovu, ki se poteguje za Evropo v ruski premier ligi, gre odlično v pokalnem tekmovanju. Uvrstil se je med najboljše štiri, v sredo pa v prvi polfinalni tekmi gostoval v Moskvi in remiziral proti Lokomotivu (2:2). Primorec je odigral vso tekmo. Povratna tekma bo v Rostovu na Donu šele 15. maja.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v sredo v 28. krogu poljskega prvenstva izgubila na gostovanju pri varšavski Legii (0:3). Do konca rednega dela poljske prve lige bosta odigrana le še dva kroga, nato pa bo najboljših osem ekip nadaljevalo sezono v skupini za prvaka. Jagiellonia zaseda deveto mesto.

Nejc Skubic: Konyaspor bo naslednjo tekmo v Turčiji odigral v nedeljo, ko ga čaka gostovanje pri vodilnem turškem prvoligašu Istanbulu Basaksehirju. Na tej tekmi ne bo slovenskega branilca, saj je v zadnjem nastopu v turškem prvenstvu prejel rdeči karton. Nekdanji kapetan Domžal je nedavno zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020.

Petar Stojanović se je veselil z Dinamom na največjem hrvaškem klubskem derbiju. | Foto: Reuters Petar Stojanović se je veselil z Dinamom na največjem hrvaškem klubskem derbiju. Foto: Reuters

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb mirno drvi proti novemu naslovu hrvaškega prvenstva. Ljubljančan, ki je na zadnjih dveh tekmah igral v prvi postavi Slovenije, je v sredo pomagal modrim do vedno sladke zmage na največjem hrvaškem derbiju. Dinamo je na Poljudu premagal Hajduk z 1:0, to je bil prvi letošnji poraz splitskega moštva, ki mu gori pod petami za zagotovitev evropske vozovnice, in utišal 25 tisoč gledalcev. Dinamo ima pred najbližjim zasledovalcem Rijeko kar 17 točk prednosti.

Aljaž Struna: Houston Dynamo je odlično vstopil v sezono. V štirih krogih je zbral 10 točk in je uvrščen tik pod vrhom. Naslednjič se bo za točke v ligi MLS potegoval šele 13. aprila, ko bo doma pričakal San Jose Earthquakes.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta bo v skupini za obstanek ciprskega prvenstva naslednjič na delu v nedeljo, ko bo gostoval pri Doxi.

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA se pripravlja na veliki sobotni mestni derbi. V 22. krogu ruskega prvenstva bo gostoval pri Spartaku, dvoboj se bo začel ob 18. uri.

Damjan Bohar: Zaglebie Lubin je v torek remiziral z moštvom Gornik Zabrze (1:1), Prekmurec pa zaradi kazni rumenih kartonov, v tej sezoni jih je na Poljskem zbral štiri, ni kandidiral za srečanje. Do konca rednega dela poljske prve lige bosta odigrana le še dva kroga, nato pa bo najboljših osem ekip nadaljevalo sezono v skupini za prvaka. Zaglebie Lubin zaseda sedmo mesto.

Domen Črnigoj: Lugano se je v sredo v 27. krogu švicarskega prvenstva doma s Xamaxom iz Neuchatela razšel brez zadetkov (0:0). Primorec je odpravil zdravstvene težave in odigral vso tekmo.

Jon Gorenc Stanković: povratnik v reprezentanco, ki še čaka na prvi nastop v državnem dresu, med tednom ne bo dejaven. Nov prvenstveni izziv ga čaka v soboto, ko se bo pomeril z Leicester Cityjem. Huddersfield Town je krepko na repu razpredelnice. Ostal je že brez vseh možnosti za obstanek, tako da bo v prihodnji sezoni zaigral v tekmovanju championship.

Josip Iličić je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel že 11, skupno pa 71 zadetkov.
 | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel že 11, skupno pa 71 zadetkov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Josip Iličić: Atalanta je v zadnji tekmi 30. kroga prve italijanske lige v četrtek nadigrala Bologno s 4:1. Kranjčan je blestel in dokazal, da je v izjemni formi. Odigral je 63 minut in imel zelo pomembno vlogo pri atomskem začetku Atalante, ki je zgolj po 15 minutah že vodila s 4:0. Razigrani Jojo je v uvodnih petih minutah dosegel kar dva zadetka, nato pa v 9. minuti dodal še podajo za tretji gol gostiteljev.

Fantastična zadetka Josipa Iličića proti Bologni:

Izkušeni slovenski as je postal prvi nogometaš v serie A po letu 2001, ki se je v prvih petih minutah dvakrat vpisal med strelce. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil Marco Di Vaio (Parma). Ekipa iz Bergama je postala prva v serie A po 87 letih, ki je v uvodnih 15 minutah dosegla štiri zadetke. Atalanta se poteguje za evropsko vozovnico. Zaseda visoko peto mesto, za četrtim mestom (AC Milan), ki prinaša nastop v prestižni ligi prvakov, pa zaostaja le še eno točko.

Rene Krhin: Nantes je v polfinalu pokalnega tekmovanja v Franciji naletel na premočnega tekmeca. Na gostovanju pri PSG je v sredo izgubil z 0:3. Štajerec zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za tekmo. Težave z gležnjem je imel tudi prejšnji mesec, ko se je udeležil reprezentančne akcije, a je odigral tekmi proti Izraelu in Severni Makedoniji s pomočjo protibolečinskih sredstev.

Jasmin Kurtić: SPAL je v sredo v 30. krogu prve italijanske lige doma zadal boleč poraz rimskemu Laziu (1:0), ki se poteguje za ligo prvakov. Slovenski reprezentant, ki je na prejšnji tekmi prispeval podajo za zmagoviti zadetek Spala, je odigral vso tekmo.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je v sredo v skupini za prvaka v ukrajinskem prvenstvu zmagal na gostovanju pri Zorji (3:2). Čeprav je izgubljal z 0:2 in imel od 54. minute igralca manj (do 69. minute, ko so brez igralca ostali tudi gostitelji), je preobrnil rezultat v svojo korist in zmagal s 3:2. Verbič, eden najpomembnejših igralcev ukrajinskega podprvaka, ki za vodilnim Šahtarjem zaostaja sedem točk, je v tej sezoni v prvenstvu dosegel že sedem zadetkov. Tokrat ni zadel v polno, v sodnikovo beležnico pa se je vpisal z rumenim kartonom v zadnji minuti.

Miha Zajc: Fenerbahče se pripravlja na nedeljsko prvenstveno tekmo, v kateri bo ob 15. uri gostoval pri Ankaragücüju. Velikan iz Istanbula, za katerega od začetka februarja igra tudi zadnji slovenski reprezentančni strelec Miha Zajc, želi popraviti bled vtis iz dozdajšnjega dela sezone, zaradi katerega v prvenstvu zaseda le 13. mesto. Za petouvrščenim Yeni Malatyasporjem zaostaja le šest točk.

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne se v Franciji poteguje za Evropo. Zaseda četrto mesto, v soboto pa ga čaka gostovanje pri Amiensu. Krčna je v dobri strelski formi. V polno je meril na zadnjih dveh klubskih tekmah, v tej sezoni pa za zelene dosegel že pet zadetkov.

Andraž Šporar je v prejšnji sezoni s Slovanom osvojil pokalni, v tej sezoni pa se mu nasmiha državni naslov. | Foto: Twitter - Voranc Andraž Šporar je v prejšnji sezoni s Slovanom osvojil pokalni, v tej sezoni pa se mu nasmiha državni naslov. Foto: Twitter - Voranc

Andraž Šporar: Slovan se pripravlja na nedeljsko tekmo v slovaškem prvenstvu proti moštvu Zemplin Michalovce. Moštvu iz Bratislave se nasmiha naslov slovaškega prvaka, saj ima pred drugouvrščeno Žilino kar 16 točk prednosti. Ljubljančan je v odlični strelski formi. V prvenstvu je v tej sezoni dosegel že 21 zadetkov. Skupaj je v tej sezoni v klubski majici v vseh tekmovanjih v 28 nastopih zabil že sijajnih 26 zadetkov.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Haris Vučkić je v ponedeljek nastopil prvič v tej sezoni:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴🙂⚽️

A post shared by Haris Vučkić Official (@haris_vuckic) on

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Med tednom brez tekme.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Kapfenberger SV 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, skupina za ligo Europa Beerschot-Wilrijk : St. Truiden 1:2 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga, skupina za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, pokal, polfinale

Sloga Gornje Crnjelovo : Sarajevo 1:4

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Med tednom brez tekme.  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, pokal, četrtfinale Etar : Lokomotiv Plovdiv 7:8 po 11-m (1:1) V igro je vstopil v 75. minuti, v 110. minuti prejel rumeni karton, pri izvajanju kazenskih strelov pa zadel v polno in pomagal Lokomotivu do napredovanja v polfinale.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, pokal, polfinale Apoel Nikozija : Enosis Neon Paralimni 1:0 V igro je vstopil v 64. minuti.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Med tednom brez tekme.

 
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek Med tednom brez tekme.  
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, pokal, četrtfinale

Banik Ostrava : Slovan Liberec 2:1 po pod. (1:1)

Ni igral, ostal je na klopi.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga, skupina za obstanek Med tednom brez tekme.  

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Montpellier : Guingamp 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Osijek 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, superpokal Med tednom brez tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Juventus 0:2 V igro je vstopil v 68. minuti.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Roma : Fiorentina 2:2

Ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Sassuolo : Chievo 4:0

Odigral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Genoa : Inter 0:4 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Frosinone : Parma 3:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Frosinone : Parma 3:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Inter 0:4 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Ascoli 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Padova : Ascoli 1:2 Ni kandidiral za tekmo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Livorno : Cremonese 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Benevento : Carpi 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Lecce : Cosenza 3:1 V igro je vstopil v 81. minuti.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Benevento : Carpi 3:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Astana : Atyrau 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, pokal, četrtfinale

Soroksar : Puškaš 6:5 po 11-m (1:1)

Ni igral.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, pokal, četrtfinale Augsburg : RB Leipzig 1:2 po pod. (1:1) Odigral je 91 minut.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Dynamo Dresden 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : ADO Den Haag 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Vitesse : AZ Alkmaar 2:2 V igro je vstopil v 84. minuti. To je bil njegov drugi nastop po dolgotrajni odsotnosti zaradi hude poškodbe.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Waalwijk : Twente 4:1

V igro je vstopil v 64. minuti in zaigral prvič v tej sezoni v drugi nizozemski ligi. S tem je dokazal, da je konec mučnega obdobja, v katerem ga je od igrišč oddaljila huda poškodba kolena. Prejšnji teden je zaigral za B-moštvo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Lechia Gdansk 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Wisla Plock 1:0 Odigral je vso tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Wisla Krakov 4:3

Odigral je 65 minut.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Cracovia Krakov : Korona Kielce 2:1

Odigral je prvi polčas.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Med tednom brez tekme.  

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, pokal, polfinale

Ural : Arsenal Tula 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Med tednom brez tekme.  

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Krila Sovjetov 3:1

Odigral je 77 minut. V 54. minuti je prispeval podajo za 3:1, v 70. minuti pa prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Orenburg : Krila Sovjetov 3:1

Odigral je vso tekmo.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Med tednom brez tekme.  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Sion 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Winterthur 1:3 V igro je vstopil v 46. minuti.
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Samut Prakan : Ratchaburi 2:1 Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, pokal, polfinale Ümraniyespor : Akhisarspor 0:1 Odigral je vso tekmo in v 34. minuti prejel rumeni karton.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Genclerbirligi : Boluspor 1:1 Odigral je vso tekmo.
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Med tednom brez tekme.  
Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS Med tednom brez tekme.  

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte