Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
23. 9. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Aleksander Čeferin Michael van Praag Mino Raiola UEFA

Petek, 23. 9. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Mino Raiola

Slavni agent o Čeferinu: Izbrali smo diktatorja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Mino Raiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novopečeni predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je po prevzemu visokega položaja znašel v središču nogometnega dogajanja. Vpliven agent Mino Raiola, ki je letos izpeljal rekordni posel s prestopom Paula Pogbaja k Manchester Unitedu, je Slovenca označil za diktatorja.

Znani nogometni agent je v nizozemskem časniku de Volksrant izrazil nezadovoljstvo z izborom novega predsednika Uefe. "Nimam dobrega občutka. Stvari bi morali obrniti na glavo," je poudaril 48-letni Mino Raiola, ki pri nogometnih poslih zastopa številne zvezdnike. Njegovi varovanci so tudi Francoz Paul Pogba, Šved Zlatan Ibrahimović (oba Manchester United) in Belgijec Romelu Lukaku (Everton).

Naredil bo vse, da zadrži položaj

Aleksander Čeferin je v četrtek obiskal Rim, enega izmed 13 prizorišč EP 2020. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aleksander Čeferin je v četrtek obiskal Rim, enega izmed 13 prizorišč EP 2020. Foto: Guliverimage/Getty Images Nizozemec z italijanskimi koreninami je znan po tem, da v javnosti pogosto spregovori brez dlake na jeziku. Sovrstnika iz Grosupljega je opisal kot sposobnega voditelja, veščega političnih igric, pri katerem bo način delovanja "deli in vladaj" prišel še bolj do izraza kot pri njegovem predhodniku Michelu Platiniju.

"Spet smo izbrali diktatorja, ki bo v prihodnjih letih naredil vse, da zadrži položaj in ga ponovno izvolijo za predsednika. Ne bo počel stvari, ki bi bile v dobro nogometa," je zaskrbljen bogati agent. Ta je z največjim prestopom vseh časov, v katerem je Manchester United za francoskega zvezdnika Pogbaja zapravil kar 105 milijonov evrov, zaslužil skoraj petino omenjenega zneska.

Uefo zanima lastna korist

Predsednika Uefe sta v Rimu sprejela predsednik Italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio in rimska županja Virginia Raggi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Predsednika Uefe sta v Rimu sprejela predsednik Italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio in rimska županja Virginia Raggi. Foto: Guliverimage/Getty Images Moti ga, da se poletni prestopni rok konča šele v začetku septembra. Po njegovem mnenju bi bilo bolj smiselno, da bi se prestopne dejavnosti končale že konec junija.

"Zakaj prestopno obdobje vključuje julij in avgust, ko že poteka večina lig? Zakaj ne traja od konca aprila ali pa od zadnjih tekem v sezoni do 30. junija? Menim, da Uefa v tem vidi lastno korist, ne koristi klubov. Uefa je poskrbela, da se prestopni rok konča šele po koncu kvalifikacij za ligo prvakov. V resnici jo zanimata le dve stvari: kako čim več zaslužiti prek lige prvakov in lige Europa," je bil Raiola kritičen v pogovoru za nizozemski časnik.

Po porazu predsednika nizozemske nogometne zveze Michaela van Praaga na volitvah v Atenah je postal pozoren na delo Čeferina.

Ne spreglejte