Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Martin Milec Dejan Lazarević Boštjan Cesar Tim Matavž

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 17.24

8 let

Slavljenec Kampl že hladi pivo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maribor je ponagajal Schalkeju, nato v sodelovanju z Olimpijo poskrbel za derbi z veliko začetnico, zdaj pa ima besedo slovenska reprezentanca. Če bo ugnala Švico, evforije še zdaleč ne bo konec.

Nogometnih jesenskih vrhuncev ni konec. Začela se je operacija Švica. V Maribor prihaja ena izmed najboljših evropskih reprezentanc, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu drago prodala kožo Argentini in nesrečno izpadla v osmini finala, zdaj pa bo skušala na Štajerskem nadoknaditi zapravljene točke po domačem porazu z Anglijo. Z vlogo ranjenega leva se bo spopadla tudi slovenska reprezentanca, ki je v Estoniji nepričakovano ostala brez točk. "Prihaja pomembna tekma. Vemo, kaj prinaša. Igramo proti reprezentanci, ki je favorit skupine. Švica ima vrhunsko ekipo, njeni igralci so v vrhunskih klubih, so reprezentanca v vzponu. Treba bo bolje odigrati kot v Estoniji. S pomočjo naših navijačev lahko pridemo do pomembnih točk," se kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar veseli dvoboja v Ljudskem vrtu, ki v zadnjih letih velja za trdnjavo izbrane vrste.

Lazarević upošteva nasvete šefa Cesarja

"Moramo zmagati, zato je pozitivno, da igramo v Mariboru. Tu smo zmagovali tekme, nekatere tudi izgubljali, a je ozračje pozitivno. Upam, da bo poln štadion in da skupaj z navijači pridemo do želenega cilja," je dejal branilec Chieva, pri katerem si je prislužil vzdevek "Boss" (šef), ki v popolnosti odgovarja njegovi vlogi v ožjem delu obrambne linije.

Tako ga kliče tudi soigralec Dejan Lazarević in pogosto poudarja, da je "Boss" glavni v slačilnici. Razveselil pa se je tudi pohvale najboljšega strelca reprezentance Milivoja Novakovića, ki je bil navdušen nad igro Domžalčana v zadnjih minutah srečanja v Estoniji. "Od starejših se lahko veliko naučimo. To je res velik kompliment. Starejši nam pomagajo v reprezentanci z nasveti, odlično se razumemo," je hitri krilni igralec poudaril slogo v reprezentanci, ki v tem letu žal še čaka na prvi zadetek, pa tudi točko.

Kampl bi si najraje čestital z zmago nad Švico

Slovenski nogomet v zadnjih tednih doživlja velik preporod na klubski sceni. Maribor je v gosteh prekrižal načrte enemu najbogatejših nemških klubov, večni derbi v Ljudskem vrtu med Mariborom in Olimpijo je navdušil tudi najbolj izbirčne sladokusce, zdaj se čaka še nadaljevanje sanjskega tedna, vse oči bodo uprte v slovensko reprezentanco.

Če bo želela premagati Švico, bo morala prekiniti strelski post in za hrbet švicarskega vratarja spraviti vsaj eno žogo. Novaković, prvi izbor selektorja Srečka Katanca, na reprezentančnem zboru ni stopil pred novinarske mikrofone.

Podobno kot njegov japonski znanec Zlatan Ljubijankić je ostal v sobi in s spancem skušal kar najhitreje odpraviti težave zaradi časovne razlike. Za mesto v konici napada kandidira tudi Tim Matavž. V svojem prepoznavnem slogu, tiho in redkobesedno, je na Ptuju priznal, da je zadovoljen z Augsburgom. Čeprav je v zadnjem obdobju izgubil mesto v udarni enajsterici, je zadovoljen tudi s tem, da vstopa v klopi. "Najpomembnejše je, da gre dobro Augsburgu," meni Primorec.

Mozartovih kroglic začuda ne mara

Če gre Augsburgu dobro, gre Salzburgu v zadnjem času odlično. Nanizal je štiri zaporedne zmage in se z veseljem odpravil v Slovenijo.

"Odlično se počutim, s Salzburgom gre na bolje, na zadnjih treh tekmah sem dosegel dva zadetka … Vesel sem, da sem doma. V četrtek imam rojstni dan, na tribunah bo moja družina. Upam, da si bom za rojstni dan privoščil zmago ter da bo krasno vzdušje. Ne smemo pa proti Švici prehitro prejeti gola, to bi nas vrglo ven iz igre," opozarja najboljši nogometaš avstrijskega prvenstva, ki bo torej na dan tekme s Švico dopolnil 24 let. Bo soigralce po srečanju presenetil s torto?

"Če bomo zmagali, bom fante počastil s pivom. To bo lepše kot torta (smeh). Ampak le v primeru, če bomo zmagali. Če bomo izgubili, jih čaka sok. Ne, počakajte (smeh). Čakata jih suh kruh in voda," se je pošalil bodoči slavljenec. Nogometni kruh si služi v Mozartovem mestu, a ne obožuje ene najbolj prepoznavnih slaščic, ki prihaja iz Avstrije. To so znamenite Mozartove kroglice. "Joj, teh pa nimam rad. Ne vem, nekako mi niso všeč. Preveč so sladke," je v sproščenem pogovoru izžareval pozitivno voljo.

Milec se je razveselil klepeta s starimi prijatelji

Podobno je bilo tudi z Martinom Milcem, ki v Belgiji doživlja veliko boljše čase kot sredi poletja, ko je večinoma grel stolček na klopi. Je nasmejan, standarden pri Standardu, kot se tudi spodobi za ime njegovega kluba, spet pa je tudi v reprezentanci.

"Vesel sem, da sem po dolgem času spet doma ter da je zbor na Štajerskem. To je moj dom in res je lepo videti nekdanje soigralce ter z njimi malce poklepetati," se je opravičeval Željku Filipoviću, ko ga je obkrožen z mikrofoni za trenutek zapustil ravno med naročanjem kave. Nekdanji branilec Maribora je vesel, da je v tekmovalnem ritmu. "Pripravljen sem na igro in optimistično gledam na tekmi s Švico in Litvo," sporoča povratnik med najboljše, še zadnji reprezentant, ki se je v avli hotela Primus družil s predstavniki sedme sile.

Ne spreglejte