Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
12.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Slaven Bilić West Ham angleško prvenstvo David Moyes

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 12.39

6 let, 5 mesecev

Slaven Bilić ostal brez službe

Londončani odpustili Hrvata

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Slaven Bilić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić je po dveh letih in pol zapustil West Ham. Vodstvo angleškega prvoligaškega kluba se je po skromnih rezultatih, piko na i je predstavljal nedeljski domači poraz proti Liverpoolu (1:4), odločilo za zamenjavo. Z novim trenerjem bo sklenilo dogovor v kratkem, glavni kandidat je David Moyes.

Vodstvo West Hama se je v ponedeljek uradno zahvalilo za sodelovanje Slavenu Biliću. Klub je zapustil na kritičnem 18. mestu. Boljši je le od Swansea Cityja in Crystal Palacea. Če bi se sezona končala zdaj, bi West Ham izpadel v nižjo ligo. Ceno za slabe rezultate, West Ham je v enajstih krogih zmagal le dvakrat, je plačal 49-letni Dalmatinec. V sezoni 2015/16 je navdušil navijače in popeljal West Ham do sedmega mesta in Evrope, kjer se je pozneje pomeril tudi proti Domžalam.

V prejšnji sezoni, ko se je preselil na novi štadion, je po slabem začetku osvojil 11. mesto, v tej pa je kljub številnim poletnim okrepitvam po nizu spodrsljajev ostal brez službe. Skupaj z Bilićem so angleško prestolnico zapustili še njegovi sodelavci Nikola Jurčević, Edin Terzić, Julian Dicks in Miljenko Rak.

Liverpool je v nedeljo ponižal West Ham s 4:1. | Foto: Reuters Liverpool je v nedeljo ponižal West Ham s 4:1. Foto: Reuters

Vodstvo West Hama bo novega trenerja predstavilo javnosti v prihodnjih dneh, v medijih pa se kot največji kandidat omenja 54-letni Škot David Moyes. Nekdanji trener Evertona in Manchester Uniteda ne skriva ambicij, da bi prevzel londonski klub in na vročem stolčku nasledil Hrvata, ki je z West Hamom najprej sodeloval kot nogometaš, dve desetletji pozneje pa še kot trener.

Četrta menjava trenerja v premier league

West Ham je četrti klub, ki je v tej sezoni v premier league zamenjal trenerja. Pred njim so to storili Crystal Palace (krajšo je potegnil Frank De Boer), Leicester City (Craig Shakespeare) in Everton (Ronald Koeman).

Ne spreglejte