SiolNET. Sportal Nogomet
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Cas zavrnil pritožbo FC Koper

Slabe novice za Koprčane

1,20

termometer

 | Foto: FC Koper
Foto: FC Koper

Nogometna zveza Slovenije je prejela končno odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (Cas). Pritožbo FC Koper zoper odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je Cas zavrnil ter s tem potrdil pravilnost odločitev licenčnih organov NZS, ki Kopru niso podelili licence za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi v sezoni 2017/18.

"Odločitev športnega razsodišča je dokaz strokovnosti licenčnih organov in kredibilnosti licenčnih postopkov Nogometne zveze Slovenije. NZS bo tudi v prihodnje dosledno izvajala vse licenčne postopke, ter zagovarjala dosledno spoštovanje sprejetih pravilnikov in predpisov NZS," je po Casovi odločitvi dejal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije za pritožbe je v skladu s pravilnikom NZS o licenciranju 1. junija lani zavrnila pritožbo nogometnega kluba FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov ter jo označila za neutemeljeno.

Odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je pomenila, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18. Odločitev licenčne komisije NZS glede nogometnega kluba FC Koper je bila dokončna, Koprčani pa bi lahko igrali v kateri koli ligi, ki ni licencirana s strani NZS. Koper se je zato pritožil še na Cas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin