Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 2. 2008,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 9.28

8 let

Škoti v junaški boj za zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo se bosta v prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov pomerila Celtic in Barcelona. Škoti verjamejo v uspeh in napovedujejo junaški boj za zmago.

Celtic je zmagal na zadnjih treh domačih tekmah lige prvakov, v Glasgowu ni poražen že devet tekem zapored. V sredo namerava nadaljevati tradicijo. Čeprav bo nasproti stalo sanjsko moštvo Barcelone, katere trener bo lahko po dolgem času računal na sanjski kvartet, ki ga tvorijo Lionel Messi, Ronaldinho, Thiery Henry in Samuel Eto'o. ''Celtic vselej igra na zmago. V zadnjih letih so v Glasgowu gostovala številna slovita evropska moštva, a niso vselej zmagovala. V minuli sezoni smo proti kasnejšemu zmagovalcu Milani izpadli šele po podaljških, zakaj bi se zdaj bali Barcelone? Seveda nogometaše katalonskega moštva spoštujemo, a se jih nikakor ne bojimo. Napovedujemo junaški boj za zmago. Verjamemo v uspeh in napredovanje. Je pa jasno, da je to šele prva tekma. O vsem skupaj se bo odločalo šele na Nou Campu'' pred tekmo pravi strateg Škotov Gordon Strachan, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Scotta Browna in Andreasa Hinkela, ki je v tej sezoni v ligi prvakov že igral za Sevillo in zato nima pravice nastopa.

Frank Rijkaard na drugi strani ne bo mogel računati na Edmilsona, Bojana Krkića, Gianluco Zambrotto in Oleguerja. ''Zadovoljen bi bil tudi z remijem. Jasno je, da bomo že v škotski prestolnici skušali zmagati, a ne bi bili nezadovoljni tudi z remijem. Odločitev bo padla šele v Barceloni, zato ne bomo šli z 'glavo skozi zid'. Je pa jasno, da bomo igrali svojo igro, po kateri smo prepoznavni že vrsto let,'' pred tekmo pravi nizozemski strateg, ki v tej sezoni ne more biti najbolj zadovoljen z rezultati. V prvenstvu je šele drugi in za Realom zaostaja pet točk, blestel pa ni niti v ligi prvakov.

Ekipi sta se doslej v evropskih pokalih pomerili štirikrat, statistika pa govori v prid Kataloncev. Škoti so zmagali le enkrat, medtem ko so se Španci polnega izkupička veselili trikrat. Dvakrat sta se moštvi razšli z remijem.

Ne spreglejte