Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 15.50

8 let

Skočić: Te ekipe še ne poznam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes v Nyonu izžrebala pare 1. kroga kvalifikacij pokala UEFA. Ljubljančani se bodo pomerili z Zeto, Koprčani pa z Vllaznio.

Ljubljančani - prvo tekmo bodo igrali v Črni gori - so v minuli sezoni državnega prvenstva začeli upravičevati status ambicioznega kluba. Po solidnih predstavah v Prvi Ligi Telekom Slovenije, ki pa jim niso prinesle mesta v Evropi, so si vozovnico za pokal UEFA priigrali z zmago v pokalnem tekmovanju. Kroglice v Nyonu pa so jim najprej namenile Zeto iz Golubovcev, črnogorskega podprvaka. "Te ekipe še ne poznam, zato ne morem reči, kdo je favorit. Vsekakor pa se zavedam, da bo v vsakem primeru gostovanje v Črni gori zelo 'vroče', tudi zaradi navijačev in celotnega ambienta. Gotovo pa lahko trdim, da bomo črnogorsko moštvo še dodobra spoznali in da bomo naredili vse, da pridemo v drugi krog. To je naša želja in naš cilj," pravi trener Interblocka Dragan Skočić, katerega izbranci bodo srečanja na evropski sceni igrali na celjski Areni Petrol.

Badžim: Stremeli bomo k napredovanju v naslednji krog

Koprčani pa se bodo najprej srečali z albanskim predstavnikom, 17. julija ga bodo gostili v Novi Gorici, 14 dni pozneje pa bodo gostovali v Albaniji. Leta 1919 ustanovljeni klub iz Skadra, ki je v svoji zgodovini poleg imena Vllaznia nosil tudi naziv Bashkimi Shkodran, je v minuli sezoni osvojil albansko pokalno tekmovanje.

"Za začetek sem si bolj želel ekip z Malte in iz Andore. Toda je, kar je. Vllaznia je med boljšimi ekipami v tem predkrogu. Imajo kar dobro moštvo, zelo neugodno, lani so zmagali v albanskem pokalu. Tudi albanski reprezentančni nogomet je že pokazal, kako znajo biti Albanci nevarni. Njihovo občinstvo je vroče, tamkajšnja gostovanja pa precej peklenska, če se lahko tako izrazim. Bo pestro, ni kaj. Vsekakor smo mi v nekoliko boljšem položaju kot lani. Ekipa, čeprav trenutno ne še povsem po željah, je vseeno boljša od lanske poletne, ko smo se še precej 'kompletirali'. Prav tako je Nova Gorica, kot prizorišče, bližja od Celja, kjer smo igrali lani, in računam na več naših privržencev. Jasno pa je, da je neigranje doma hendikep. Seveda se bomo potrudili po najboljših močeh in jasno, stremeli k napredovanju v naslednji krog," je žreb pokomentiral Vlado Badžim, ki je s svojo ekipo pripravil najlepše presenečenje minulega državnega prvenstva.

Prve tekme v tem tekmovanju bodo na sporedu 17. julija, povratne pa 31. istega meseca.

Ne spreglejte