Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 20.27

8 let

Šišič za Olympiakos od prve minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometaš Mirnes Šišič, ki je pred kratkim iz grškega Levadiakosa prestopil v Olympiakos, je v soboto debitiral v dresu slovitega atenskega kluba.

Pri zmagi v državnem prvenstvu nad Iraklisom z 2:1 je bil v prvi postavi rdeče-belih.

Po Milivoju Novakoviču, ki je, ker v Sloveniji ni dobil prave priložnosti, odšel v tujino in se prek nižjih avstrijskih lig prebil do statusa trenutno morda najbolj prepoznavnega slovenskega nogometaša (v dresu Kölna je najboljši strelec druge nemške lige), se obeta nova podobna zgodba.

Mirnes Šišič, ki je v dresu velenjskega Rudarja zbral le nekaj tekem v državnem prvenstvu, nato kariero nadaljeval v grški drugi ligi, slovenskim ljubiteljem nogometa pa je bil donedavnega bolj malo poznan, je konec minulega leta iz Levadiakosa prestopil v sloviti Olympaikos. Mnogi so bili skeptični in niso verjeli, da bo dobil pravo priložnost, a jih je 26-letni vezist utišal že na prvi tekmi.

V 15. krogu elitne grške nogometne lige je na gostovanju Olympiakosa pri Iraklisu tekmo začel v prvi enajsterici in soigralcem pomagal do zmage z 2:1. Na igrišču je bil do 77. minute, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat tekme (oba gola je zabil Darko Kovačević). Rdeče-beli so trenutno na prvem mestu prvenstvene razpredelnice in imajo točko prednosti pred AEK, ki ima tekmo manj.

Šišič, ki v Olympiakosu nosi dres s številko 77, je po Zlatku Zahoviču in Djoniju Novaku tretji Slovenec, ki je zaigral v dresu najbolj slovitega grškega kluba. V prihodnosti ga lahko pričakujemo tudi na seznamu slovenskega selektorja Matjaža Keka, verjetno pa bo tudi edini Slovenec, ki bo nastopil v tej sezoni lige prvakov. Atenski prvoligaš se je namreč uvrstil v osmino finala elitnega evropskega klubskega tekmovanja, v katerem se bo pomeril proti londonskemu Chelsea.

Ne spreglejte