Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 3. 2008,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2008, 11.16

8 let

Šišič: Ne bojim se za svoje mesto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov med Olympiakosom in Chelseajem, ki jo je slovenski reprezentant Mirnes Šišič spremljal na rezervni klopi, ni bilo zadetkov. Kako bo v sredo v Londonu?

Nogometna odprava pirejskega velikana se je v torek ob osmih dopoldan odpravila proti Londonu. Drevi bo opravila obvezen trening na štadionu Stamford Bridge, v sredo pa jo čaka zahteven izpit. Povratna tekma osmine finala lige prvakov bo podala odgovor na vprašanje, ali bo Chelsea na domačem igrišču upravičil vlogo papirnatega favorita proti Olympiakosu. Na tekmi v Grčiji sta ostali mreži nedotaknjeni … ‘’Chelsea me na prvi tekmi še zdaleč ni razočaral. Dobro je odigral. V ligi prvakov se nasploh igra drugače kot pa v prvenstvih. Taktika je tu nekaj posebnega, Londončani pa so bili očitno zadovoljni s tem, da so ostali neporaženi,’’ je v uvodu za Sportal povedal Mirnes Šišič in potrdil, da so se na zadnjem treningu na grških tleh nekoliko bolj kot sicer posvetili tudi izvajanju enajstmetrovk. Je bila s tem podatkom tudi razkrita taktična pot do izločitve znamenitega otoškega kluba? ‘’V sredo bomo poizkušali odigrati podobno kot doma. Chelsea je seveda favorit. Sploh v Londonu. Je pa bil favorit tudi na tekmi v Grčiji, pa smo vsi videli, kako se je končalo. Zapravili smo nekaj lepih priložnosti in dovolili gostom, da so odšli iz Aten neporaženi. Potrebno se bo dobro čuvati predvsem Didierja Drogbaja. Odličen napadalec je,’’ je dejal 26-letni Velenjčan, ki kot edini ‘’brani’’ slovenske barve v osmini finala lige prvakov.

Žal mi je za LuaLuo

Trener Olympiakosa Panagiotis Lemonis je ostal v zadnjih dveh tednih nepričakovano brez dveh pomembnih členov v začetni enajsterici. ‘’Rotacij v ekipi je veliko. Po vrnitvi iz Londona imamo v nedeljo tekmo državnega prvenstva, v sredo spet pokal, v nedeljo spet prvenstvo … Tako se vleče že tri do štiri tedne in je dosti poškodb, pa tudi sprememb v ekipi. Luciano Galletti se je poškodoval na tekmi proti PAOK-u. Počival bo tri tedne, v soboto pa smo izgubili še Lomana LuaLuo, ki je moj najboljši prijatelj v ekipi. Veliko se druživa v prostem času. Zelo mi ga je žal, saj si je izpahnil levo ramo. Pred njim je sedaj odločitev. Ali bo miroval in čakal, da se bo samo zaraslo – v tem primeru bi počival dva meseca – ali pa se bo odločil za operacijo. Če se bo odločil za drugo, je sezona zanj že končana,’’ ni skrival razočaranja ‘’novopečeni’’ slovenski reprezentant, ki bo še kako pogrešal člana izbrane vrste DR Konga. Zanj je bila usodna tekma proti Asterasu, ki se je presenetljivo končala ‘’le’’ z remijem. ‘’Čutiti je bilo že nekaj nervoze pred tekmo v Londonu. ‘’Pao’’ je tako ohranil točko prednosti, kar pa ni velikega pomena. Prvenstvo je še dolgo, pred nami pa je še dolga pot. V pokalu smo praktično že med osem, tu je seveda tudi liga prvakov. Je kar naporno …’’

Močna konkurenca v klubu

Ljubitelji slovenskega nogometa verjetno z nestrpnostjo pričakujejo uradno odločitev prvega trenerja ‘’rdeče-belih’’ o začetni postavi za sredino tekmo. Bo med njimi tudi slovenski legionar, ki je v zadnjih petih letih izkusil pet različnih grških klubov (Ilisiakos, AEL Larissa, Levadeiakos, Iraklis in Olympiakos)? ‘’Zadnje čase igram dobro in se niti ne bojim za svoje mesto, četudi je močna konkurenca. Delam in treniram pošteno, tako da se mi mora to enkrat obrestovati,’’ je samozavestno odvrnil nogometaš najbolj priljubljenega grškega kluba z igralno številko 77. Po zadnjem treningu pred odhodom v London, ki ga je imel Olympiakos v torek, je Šišič opravil krajši pogovor s trenerjem. ‘’Vprašal me je, če sem pripravljen na izziv, saj sem v tem tednu odigral tri tekme. Seveda sem rekel, da sem. Še kako bi rad igral. Verjetno bom res dobil priložnost, ne vem pa še, koliko minut … Računam na 20 ali pa 30 minut v nadaljevanju,’’ je podal oceno in v nadaljevanju še potrdil izjemno zanimanje navijačev za ‘’izlet’’ v London. ‘’Prejeli smo 6-7.000 vstopnic, je pa povpraševanje izjemno, tako da je klub poizkušal zaprositi še za 4-5.000. Ne bi bilo prijetno za Angleže, če bi se zbralo toliko naših navijačev, najboljših na svetu (smeh) …’’ Koliko ‘’prijetno’’ bi bilo za Chelsea, če bi dobil priložnost za nastop slovenski reprezentant? Morda izvemo v sredo zvečer.

Ne spreglejte