Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2012,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sion

Sreda, 15. 2. 2012, 14.32

8 let

Sion dvakrat izgubil na sodišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švicarskemu nogometnemu klubu Sionu so na regionalnem sodišču v Bernu zavrnili pritožbo zaradi odvzema 36 prvenstvenih točk.

Sion tako ostaja na devetem mestu švicarske prve lige z -4 točkami. V klubu so se na civilno sodišče obrnili, ker naj bi Švicarska nogometna zveza z odvzemom točk kršila lastna pravila. A sodišče ni ugodilo njihovi zahtevi, tako da Sion ostaja brez teh točk. Pred dnevi so v Sionu že morali priznati sodni poraz: takrat je klub na civilnem sodišču zahteval ugoditev zahtevi po vrnitvi v evropsko ligo, iz katere ga je izključila Evropska nogometna zveza, ker je klub na tekmi pod njenim okriljem igral z neregistriranimi nogometaši. A v Sionu se še niso predali in se nameravajo pritožiti še na švicarsko vrhovno sodišče.

Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) je sicer že decembra zavrnilo pritožbo kluba, ki se je želel vrniti v tekmovanje v evropski ligi. Cas je takrat potrdil kazen Evropske nogometne zveze, ki je Švicarje izključila iz tekmovanja, potem ko so ti kršili pravila na tekmi proti Celticu: Sion je na tekmi zadnjega predkroga proti Celticu na igrišče poslal pet igralcev, ki niso imeli pravice nastopa. Uefa je zaradi tega Sion izključila iz tekmovanja ter tekmi s Celticom registrirala s 3:0 v korist Škotov.

Brez 36 točk pa so v Sionu ostali po zahtevi Mednarodne nogometne zveze Fife, ki je od švicarske zveze (SFV) zahtevala, naj klub zaradi kršenja pravil kaznuje, sicer bo suspenz doletel SFV. Če bi Fifa svojo grožnjo uresničila, ta država ne bi smela nastopiti na mednarodnih tekmah pod okriljem Fife (29. februarja v Švico na prijateljski dvoboj prihaja Argentina z Lionelom Messijem na čelu), prav tako pa ne bi smeli nastopati klubi, med drugim Basel, ki ga naslednji teden čaka spopad v ligi prvakov z Bayernom.

Ne spreglejte