SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Simič tudi uradno zapustil NZS!

4

termometer

Magister Ivan Simič je spet presenetil. Čeprav je nedavno obljubil, da ne bo odstopil s predsedniškega mesta NZS, pa se je to pripetilo pred prijateljsko tekmo z Gruzijo.

V javnost je sprva prišla informacija, da se mag. Ivan Simič poslavlja s predsedniškega mesta, kar je pred tekmo z Gruzijo tudi uradno potrdil predstavnik za stike z javnostjo pri NZS Matjaž Krajnik. Dejstvo je, da je pod njegovim vodstvom članska reprezentanca dosegla izvrstne rezultate, nastopila je tudi na SP v JAR in se na svetovni lestvici FIFA povzpela na rekordno 15. mesto. Po drugi strani pa je njegovo predsedniško funkcijo v mnogočem zasenčil spor z reprezentanti (glede razdeljevanja nagrad za uvrstitev na SP v JAR) in njihovim pooblaščencem za pregovore z NZS, predsednikom sindikata SPINS Dejanom Stefanovićem. Več kot očitno je, da so bile ovire v komunikaciji med najboljšimi slovenskimi nogometaši in predsednikom NZS previsoke. Preveč je bilo javnega obračunavanja in blatenja. Kakšna bo sedaj prihodnost? Zadeva je še zelo vroča, tako da bo v prihodnjih dneh okrog dogodkov na krovni nogometni zvezi zelo zanimivo.

Za mnenje smo povprašali tudi Dejana Stefanovića: "O tem lahko kaj več povem, ko se bo izkazalo, da je ta odločitev uradna. Za zdaj vem toliko kot vi, vprašanje pa je, če ni Ivan Simič ponovno podal le odstopne izjave in bi tako po njegovem odhodu odločal izvršni odhod na skupšččini. Zato o tem nočem dajati nobenih izjav," je komentar podal Stefanović.

Poklicali smo tudi Branka Florjaniča, ki prav tako ni želel izdati kakšne novosti. "Tega ne bi komentiral. Če kaj vem o tem? Tudi tega ne bi komentiral," je dejal eden izmed petih podpredsednikov NZS in s tem dal vedeti, da v ozadju stvari niso najboljše.

Tudi Stane Oražem novice ni izvedel neposredno od Simiča. "To sem slišal na radiu, ko sem se peljal v Koper na tekmo z Gruzijo. Ivana Simiča sem skušal priklicati, vendar je nedosegljiv. Sedaj se ukvarjam s tekmo, o tej zadevi pa bomo razmišljali dan po tekmi. O vsem skupaj se moram pogovoriti z njim, saj sem bil cel dan službeno odsoten. Če me je presenetilo? Ne vem, je pa dejstvo, da o tem v zadnjih dneh ni ničesar govoril," je dejal Oražem, ki je tako postal vršilec dolžnosti do naslednje seje izvršnega odbora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin