Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2011,
19.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Mura NK Gorica

Sobota, 26. 11. 2011, 19.06

7 let, 12 mesecev

Simčič podaril zmago Muri 05

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Hita Gorice so v 20. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Muri 05 z 1:2 (0:1).

Novogoričani so še drugič zapored tekmo izgubili z 1:2. Danes so si proti Muri priigrali kar precej priložnosti, ki pa jih - razen ene - niso znali unovčiti. Za to so bili kaznovani prav ob koncu tekme, ko so Sobočani z uspešno izvedeno enajstmetrovko prišli do svoje osme zmage v prvenstvu (tretje zapored) in na petem mestu za današnjim tekmecem, ki je tretji, zaostajajo le dve točki.

Novogoričani so izvrstno začeli tekmo, saj je Vito Plut že v drugi minuti iz bližine gostitelje povedel v vodstvo. Tudi po golu so bili gostitelji boljši, posebej veliko sta poskušala Goran Galešić in William Franklin Vicente, ki pa sta zapravila kar nekaj lepih priložnosti. V 18. minuti je tako malce mimo gola meril Galešić, v 37. in 43. pa je bil Vicente prav tako malce premalo natančen.

Pri gostih je že v 27. minuti moral gostujoči trener Ante Šimundža iz igre povleči poškodovanega vratarja Aleša Luka, namesto njega je zaigral Filip Drakovič, sicer pa so bili v napadu Sobočani redko nevarni, eno lepših priložnost je v 40. minuti zapravil Nusmir Fajić, ko je z leve strani žogo poslal mimo daljše vratnice.

V drugem polčasu je prvi zapretil Galešić s strelom s 25 metrov, s katerim je imel Drakovič nekaj težav, a je vseeno žogo ukrotil. V nadaljevanju so domači še naprej veliko napadali, imeli priložnosti prek Pluta, Galešića, Vicenteja, Mihe Gregoriča in Dejana Žigona, toda v 67. minuti so gosti izenačili. Rajko Rep je izvedel prosti strel, Fabijan Cipot pa je z glavo iz bližine premagal Vasjo Simčiča.

V končnici tekme so bili Novogorčani znova boljši, bili več pri žogi, skušali izvesti uspešno akcijo, toda Sobočani so jim vsakokrat pravočasno prekinili namero. Za nameček so imeli gosti v 90. minuti imeli na voljo enajstmetrovko, saj je Simčič v kazenskem prostoru podrl Mitjo Lotriča in prejel rdeč karton. Mate Eterović je močno sprožil in žogo poslal po sredini gola mimo Mihe Gregoriča (ta je stopil med vratnici, ker domači niso imeli več na voljo menjav) za dragoceno zmago.

Ne spreglejte