Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Louis van Gaal Manchester United

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 11.02

8 let

Se bo poslovil v slogu?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Manchester United bo danes ob 18.30 na Old Traffordu gostil Chelsea, vodil pa ga bo nihče drug kot že nekaj dni "odpuščeni" Louis van Gaal.

Še enkrat več se je izkazalo, če hoče nogometni klub, kaj skriti pred novinarji, to sploh ni nikakršen problem. Sky Sports je poročal, da Nizozemca ni bilo na nedeljskem treningu na Carringtonu, a na koncu se je izkazalo, da je van Gaal bil tam, je pa res, da ni bil na zelenici, saj ni šlo za trening pač pa le za regeneracijski postopek pred velikem derbijem.

Vseeno pa lahko verjamemo, da bo tekma proti aktualnim prvakom najbrž zadnja Nizozemčeva na klopi rdečih vragov. In to ne glede na izid tekme proti Londončanom. "Ko izgubiš štiri tekme zapored. A tako je, pritisk na mene in igralce je vse večji, in ko je temu tako, ni več lahko," je najbrž predajo priznal tudi van Gaal, ki bo zagotovo vodil rdeče vrage tudi na današnji tekmi, čeprav se je govorilo, da ga bo vsaj začasno zamenjal zdajšnji pomočnik Ryan Giggs.

Rdeči vragi Chelsea ne bodo pričakali dobro razpoloženi, saj so v soboto izgubili še četrtič zapored. A tudi Londončani vse prej kot blestijo. Če jim je odpustitvi Joseja Mourinha Sunderland z bunkerjem naredil veliko uslugo, smo že proti Watfordu videli, da kriza prvakov še zdaleč ni mimo. Trener novinca v ligi Quique Sanchez Flores je po remiju moral celo tolažiti jezne izbrance, ki so objokovali zapravljeno priložnost za zmago na Chelseajem.

Kaj lahko pričakujemo od današnjega derbija, je težko reči, saj v takem položaju ena in druga ekipa že dolgo ni bila. Težko je reči, kdo ima več možnosti za zmago, a obe jo krvavo potrebujeta. Edina prednost rdečih vragov, ki igra v mizerni formi, bo le domače igrišče, Guus Hiddink pa ne bo mogel računati na kaznovanega Diega Costo (pet rumenih kartonov), v Manchester ni potoval tudi oboleli Cesc Fabregas, na pol pripravljeni pa so tudi Radamel Falcao, Eden Hazard in Loic Remy.

Manchester United bi v primeru pete zaporedne ničle lahko padel celo na deseto mesto, Chelsea pa bi se v najboljšem primeru lahko povzpel na 13. mesto, lahko pa tudi pade na 18, kar je že cona izpada iz lige.

Ne spreglejte