Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
13.55

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

Natisni članek

Chelsea Jan Oblak Jan Oblak nogometna tržnica

Sreda, 26. 2. 2020, 13.55

4 leta, 2 meseca

OTOŠKE GOVORICE

Se bo Jan Oblak preselil v premier ligo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po torkovem polomu proti münchenskemu Bayernu v ligi prvakov pri Chelseaju pripravljajo ponudbo za madridski Atletico. Kot poroča znameniti The Guardian, v zameno za najboljšega vratarja na svetu Jana Oblaka ponujajo zanimivo kombinacijo igralcev in denarnega nadomestila.

Chelseaju v ligi prvakov znova ne kaže dobro. Sinočnji poraz proti Bayernu z rezultatom 0:3 je bila že deveta tekma zapored v izločilnih bojih najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu, na kateri modrim ni uspelo zmagati. Bolj kot rezultat bi Londončane morala skrbeti porazno slaba obramba, ki so jo Nemci prebijali z vseh strani igrišča. 

Čeprav je vratar Chelseaja Willie Caballero držal svojo ekipo nad gladino vode, enkrat pa mu je pomagala prečka, je v drugem delu srečanja igra modrih popolnoma razpadla. Dvojčku Gnabriya je za potop Chelseaja na domačem igrišču gol dodal še Robert Lewandowski.

Strateg Londončanov Frank Lampard ne more biti zadovoljen z obrambo, po kateri je Chelsea slovel, ko je legendarni "Frankie" še igral. Tudi v premier ligi ne kaže nič bolje. Modri imajo izmed devetih najboljših ekip najslabšo obrambo, zato so razumljive govorice o prevetritvi moštva, vanje pa je vpet tudi vrata slovenske reprezentance.

Na zanimiv scenarij namiguje The Guardian. Omenjeni britanski medij ponuja scenarij, po katerem bi moštvo iz otoške prestolnice madridskemu Atleticu ponudilo svojega 25-letnega vratarja Kepo Arrizabalago v zameno za našega Jana Oblaka, dodali pa bi še 25 milijonov funtov nadomestila. 

Vsako leto ista pesem

Govorice o prestopu Oblaka v kakšnega od nogometnih velikanov (čeprav je to v zadnjih letih tudi Atletico) se rodijo skoraj vsako leto. Tako je bil Škofjeločan že "na pragu" madridskega Reala. Kot zelo resen snubec se je omenjal pariški PSG. Povezovalo se ga je tudi z Juventusom iz Torina. Otoški mediji pa so ga že "pošiljali" v Manchester United.

Verjetno ga ni bilo velikega evropskega kluba, s katerim Oblak vsaj prek govoric ne bi bil povezan. Trenutno je njegova tržna vrednost okoli sto milijonov evrov. Glede na to, da Oblak še ni prestopil, kljub številnim ponudbam, je mogoče sklepati, da sta tako Atletico kot Jan zadovoljna s stanjem, ki ustreza obema.

Da bo Oblak zaigral na Standford Bridgeu, so torej za zdaj le špekulacije. Marsikdo pa je tokrat zastrigel z ušesi, ker je govorico osvetlil The Guardian.

 

Ne spreglejte