Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bastian Schweinsteiger Nemčija Nizozemska Pariz

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 10.27

8 let

Schweinsteiger po pariški tragediji noče igrati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemški nogometni reprezentant Bastian Schweinsteiger je sporočil, da zaradi prevelikega šoka po tragičnih pariških dogodkih ni pripravljen za nastop na torkovi prijateljski tekmi z Nizozemsko.

Črni petek v Parizu ni ohromil sporeda nogometnih srečanj. Čeprav je marsikdo pomislil, da bodo nekatera prijateljska srečanja odpovedana, se to ne bo zgodilo. Francija bo gostovala na Wembleyju pri Angliji, Nemčija pa bo v Hannovru gostila sosede Nizozemce. Dvoboj si bo v živo ogledala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Za svetovne prvake, ki so v petek gostovali v Parizu in izgubili z 0:2, ne bodo nastopili vsi najboljši igralci. Nekatere je selektor Joachim Löw spočil (Manuel Neuer in Lukas Podolski), nekateri so poškodovani (Jerome Boateng in Jonas Hector), nekateri bodo zastopali barve mlade izbrane vrste (Leroy Sane), manjkal pa bo tudi Bastian Schweinsteiger.

Enaintridesetletni zvezdnik Manchester Uniteda je sporočil, da ni pripravljen za nastop, saj je po tragičnih dogodkih v prevelikem šoku: "Še vedno razmišljam o drami v Parizu in sem šokiran. Izrekam sožalje vsem žrtvam te tragedije," se je pretresen spominjal dogodkov, ko je bil z elfom primoran prenočiti na štadionu v okolici Pariza.

Sožalje je izrekel tudi žrtvam samomorilskih napadov v Bejrutu

Prek socialnega omrežja je izrekel sožalje tudi žrtvam zadnjih terorističnih napadov v Bejrutu. V glavnem mestu Libanona je v četrtek po dveh samomorilskih napadih, v katerih sta se napadalca razstrelila z bombo, umrlo 44 ljudi. "Ni pomembno, od kod prihajaš in kakšne veroizpovedi si. Smo skupaj," pravi Schweinsteiger.

V Parizu je njegov nastop na tribunah največjega francoskega štadiona spremljala tudi njegova srčna izbranka, srbska teniška zvezdnica Ana Ivanović. Med tekmo so gledalci slišali tri eksplozije. Teroristi so se nameravali razstrelili na štadionu, saj so imeli kupljeno vstopnico, a je varnostna služba pravočasno odkrila njihove zlobne namene, tako da so se razstrelili v bližini objekta.

Ne spreglejte