Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 1. 2015,
11.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Diego Simeone španski pokal

Torek, 27. 1. 2015, 11.07

7 let, 12 mesecev

Sanjski tedni Jana Oblaka se končujejo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni veliko vratarjev na svetu, ki so se zgolj v nekaj tednih kar štirikrat pomerili z Realom in Barcelono. Jan Oblak spada v skupino srečnežev, privilegij mu je omogočil španski pokal.

Atletico Madrid in Barcelona bosta v sredo z začetkom ob 21. uri odigrala povratno četrtfinalno tekmo v španskem pokalnem tekmovanju. Katalonci prihajajo v špansko prestolnico s tesno prednostjo, ki jo je pred tednom na štadionu Camp Nou zagotovil Lionel Messi. Argentinec se je med strelce vpisal v izdihljajih srečanja.

Le nekaj trenutkov pred tem je Jan Oblak ubranil njegov strel z bele točke, a je prvega strelca Barcelone spremljala sreča, saj se mu je žoga odbila naravnost pred noge, tako da je brez težav zatresel prazno mrežo španskih prvakov.

Oblak je že "stari" znanec pokalnega tekmovanja. V izjemno zanimivih srečanjih osmine finala španskega pokala je soigralcem pomagal do odmevnega napredovanja. Takrat je Atletico izločil Real. Škofjeločan je na prvi tekmi mrežo ohranil nedotaknjeno (2:0), na povratni tekmi pa se je dvoboj končal brez zmagovalca (2:2).

Španska javnost je slovenskemu reprezentantu očitala naivno napako, s katero je Sergiu Ramosu omogočil pot do lahkega zadetka na Santiago Bernabeuu, a je bil slabši vtis z omenjenega srečanja skoraj v trenutku pozabljen, ko je prejšnji četrtek blestel v Barceloni. Kralj svojega kazenskega prostora je ostal vse do 85. minute, ko ga je po "podaljšani 11-metrovki" le premagal Messi.

Pokal ostaja Oblakovo tekmovanje

Čeprav je slovenski vratar star šele 22 let, je španska javnost po zadnjih predstavah vedno bolj prepričana, da Atletico le ni kupil mačka v žaklju, kot so nekateri sklepali po uvodnih sušnih mesecih.

Takrat je vratar, ki ga je španski prvak kupil za 16 milijonov evrov, kar je osma najvišja odškodnina vseh časov na svetu, plačana za vratarja, ter največja, kar si jih je kadarkoli privoščil španski klub, le grel klop. Zdaj je vsaj delno ujel tekmovalni ritem, saj redno nastopa v pokalnem tekmovanju.

Trener Diego Simeone se je odločil, da bo to njegovo tekmovanje. Za Oblaka bi bilo zato zelo pomembno, če bi Atletico izločil Barcelono in nadaljeval pokalne izzive, saj bi si s tem omogočil tudi nadaljnje nastope. V prvenstvu še ni dočakal priložnosti, tam je starejši soigralec Miguel Angel Moya v prednosti, podobno velja tudi za ligo prvakov. Če bi Atletico izločil Barcelono, bi polfinalna pokalna dvoboja odigral 11. februarja in 4. marca.

Barcelona zadnje čase v izjemni formi

Atletico pa čaka vsej prej kot lahka naloga, saj so Katalonci v imenitni formi. Zmagali so že šestkrat zapored s skupno razliko v zadetkih 23:1. Nazadnje so Elche v prvenstvu torpedirali s kar 6:0, na seznamu strelcev sta izstopala Messi in njegov zvezdniški južnoameriški sosed Neymar.

Pri gostiteljih bo zaradi kazni rumenih kartonov manjkal obrambni steber Diego Godin. Namesto Urugvajca bo nastopil Jose Gimenez, ki se je v pokalu že izkazal in zatresel tudi mrežo madridskega Reala. Simeone se še odloča o tem, s katerim napadalcem se bo podal na lov za zadetki.

O tem, ali bo Fernando Torres dobil prednost pred Mariem Mandžukićem, se bo najverjetneje odločil po današnjem popoldanskem treningu, ko se bo argentinski strateg ponovno družil s predstavniki sedme sile.

Ne spreglejte