Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
1. 5. 2011,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 16.42

8 let

Sanjski obet za sredin derbi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor je na najlepši možni način spisal povabilo svojim navijačem za sredin večni derbi, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Olimpija.

Tretjič zapored so Mariborčani zmagali v prvenstvu in v zadnji tekmi pred velikim derbijem slovenskega nogometa, ko bodo v Mariboru gostovali nogometaši v drugem delu sezone še neporažene Olimpije, HiT Gorico odpravili kar s 6:0. ''Res neverjetno, kaj vse nam je uspevalo,'' je po tekmi povedal ob trikratnem strelcu Marcosu Tavaresu zagotovo prvo ime tekme, Goran Cvijanovič, ki je enkrat zadel, prispeval pa tudi tri podaje. ''Bil sem v manjši krizi, a zdaj sem igral res odlično in dokazal, da še znam. Tokrat se je poklopilo res vse. Celotna ekipa je bila odlična in ko je tako, ni težko igrati. Danes sva izstopala jaz in Tavares, drugič bo kdo drug,'' je povedal nekdanji član Novogoričanov, ki je, verjeli ali ne, štiri od petih prvenstvenih golov v tej sezoni pospravil v mrežo nekdanjih soigralcev. ''Res čudno, da zadevam ravno proti Gorici, a gre le za naključje. Vselej se trudim,da bi zadel, a proti Novogoričanov mi očitno uspeva,'' je še dejal vezist in nadaljeval: ''Ko smo vodili s 6:0, smo se malce umirili, saj ni bilo nobene potrebe za brezglavo napadanje. Držali smo žogo v svojih nogah in tekmo mirno pripeljali do konca. Izpolnili smo cilj. Res je, da nismo prikazali tako visoke zmage, saj je Gorica dobra ekipa, a glede na prikazano je rezultat povsem zaslužen''. Za konec povabilo na derbi. ''Pred nami je zelo pomembna tekma proti Olimpiji, največji derbi slovenskega nogometa, za katerega navijači živijo. Vsi vemo, kaj pomeni ta tekma. Naredili bomo vse, da bomo tudi proti Ljubljančanom prevladovali in prišli do točk. Verjamem, da nam bo uspelo. Čim prej si želimo tudi teoretično zagotoviti naslov državnega prvaka, zato moramo zmagovati,'' je pogovor zaključil 24-letni nogometaš.

Spet pravi Maribor

Zelo dobro razpoložen je bil po tekmi tudi Aleš Mejač. ''Tokrat nam je res vse skupaj uspevalo. Odigrali smo tako, kot je trener zahteval od nas. Pokazali smo, da smo spet pravi Maribor, ki navdušuje. Lepo je bilo igrati, uživali smo v tekmi. Ko je tako, kot je bilo tokrat, je užitek igrati,'' je govoril branilec Maribora, ki je na visoko zmago v Novi Gorici že pozabil in misli usmeril proti sredinem derbiju. ''Upam, da bo v sredo čim več gledalcev. Da bo občinstvo spet naš dvanajsti igralec, kot je bilo že ničkolikokrat v tej sezoni. Prepričan sem, da nas čaka odlična tekma. Pripravili se bomo dobro in skušali Olimpiji prizadejati prvi poraz v drugem delu sezone,'' napoveduje 28-letni nogometaš, ki je imel v prvem delu sezone veliko težav s poškodbo, a zdaj povsem uspešno okreval. V soboto je odigral osmo zaporedno tekmo po povratku na nogometne zelenice. ''Poškodba je preteklost. Zelo sem vesel, da je tako. Igram brez problema in upam, da bo tako tudi v prihodnosti. Najlepše je, ko si zdrav. Ni se bilo težko vklopiti v delo ekipe, saj dobro poznam sistem treningov našega trenerja. Bilo je malce težav s pripravljenostjo, saj dolgo časa nisem igral, zato sem bil v zaostanku. A iz tekme v tekmo je bolje. Imam še nekaj rezerv in sem prepričan, da bo v zaključku sezone, ko nas čakajo najbolj pomembne tekme, še bolje. Če bo šlo tako naprej, se za formo ne gre bati,'' je zaključil nogometaš, ki se lahko pohvali tudi s petimi reprezentančnimi nastopi.

Ne spreglejte