Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2008,
14.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 11. 2008, 14.20

8 let

Sanjski niz Ciprčanov v nevarnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drevi se bosta v 4. krogu lige prvakov v Nikoziji pomerila Anorthosis in Inter. Mourinhova četa velja pred dvobojem na Cipru za velike favorite. A to so bili tudi Rapid, Olympiakos in Panathinaikos.

''Palček'' iz Famaguste, ki je tekmece primoran gostiti v ciprski prestolnici, se je pred gostovanjem ''nerazzurrov'' znašel v škripcih. Sanjski domači niz, ki je v slabo voljo spravil navijače dunajskega Rapida ter dveh vodilnih grških klubov (Olympiakosa in Panathinaikosa), je v resni nevarnosti, saj prihaja prvi favorit za zmago v skupini B na Ciper ravno v obdobju, ko so zaradi zdravstvenih težav odsotni trije pomembni členi Anorthosisa.

Torkov spektakel v Nikoziji bodo preskočili kapetan Nikos Nikolaou (gleženj si je poškodoval pri nedavnem visokem porazu s 0:4 z Omonio, ki je bil prvi poraz na domačih zelenicah po 38 zaporednih dvobojih, na omenjeni tekmi pa je Anton Žlogar dosegel dva zadetka), Savio se je poškodoval konec tedna pri zmagi nad moštvom A.P.A.P. (2:0), manjkal pa bo tudi izkušeni branilec Traianos Dellas. ''Poškodbe so nam povzročile nemalo težav. Še več težav pa nam jih povzroča podatek, da se bomo pomerili z Interjem,'' se je domiselno izrazil 40-letni Gruzijec Temuri Ketsbaia pred tekmo, ki bi Ciprčane v primeru zmage že močno približala osmini finala.

Mourinho noče ponoviti napake

Portugalec na klopi Interja Jose Mourinho je na Ciper pripotoval brez Romuna Cristiana Chivuja, ki se je poškodoval na sobotni tekmi pri Reggini (srečna zmaga s 3:2, zmagoviti zadetek pa je v sodnikovem podaljšku prispeval branilec Ivan Cordoba), proti Anorthosisu pa ne bosta zaigrala tudi Sulley Muntari (poškodba) in napadalec Adriano (klubski suspenz).

Nekdanji trener Chelseaja je poudaril, da ne bo ponovil napake njegovih kolegov na trenerskih stolčkih Rapida, Olympiakosa in Panathinaikosa, ki so podcenjevali moč ciprskih prvakov. ''Anorthosis ima dobre igralce. Všeč mi je predvsem njihova obrambna igra, v kateri nič ne prepustijo tveganju. Vseeno smo prišli v Nikozijo po zmago. V italijanskem prvenstvu si še lahko privoščiš kakšno napako, saj je sezona dolga, v ligi prvakov pa niti pod razno,'' je ''zabičal'' eden najbolj priljubljenih trenerjev tretjega tisočletja.

Ne spreglejte