Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
8.53

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

ZDA Manchester United Alexis Sanchez

Torek, 17. 7. 2018, 8.53

5 let, 9 mesecev

Sanchezu prepovedali vstop v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Alexis Sanchez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čilski nogometaš Alexis Sanchez bo najverjetneje zamudil začetek priprav njegovega Manchester Uniteda, saj mu niso odobrili vize, s katero bi lahko vstopil v ZDA. Manchester United bo začetek priprav na novo sezono preživel v ZDA, kjer bodo rdeči vragi odigrali pet pripravljalnih tekem.

Daley Blind
Sportal Manchester United pristal na prodajo Blinda v Ajax

Manchester United bo začetek priprav na novo sezono preživel v ZDA. V nedeljo zvečer je moštvo Joseja Mourinha odletelo proti ZDA, a na letalu ni bilo čilskega nogometaša Alexisa Sancheza. Odsotnost enega od glavnih nogometašev rdečih vragov je takoj podžgala govorice, da je glavni razlog za Sanchezovo odsotnost njegova slaba telesna priprava, a je predstavnik dvajsetkratnih angleških prvakov te govorice zanikal in kot razlog za njegovo odsotnost navedel osebne administrativne zadeve.

Zavrnjena viza zaradi utaje davkov

Čilski nogometni zvezdnik Alexis Sanchez je bil februarja v Španiji obsojen na 16-mesečno zaporno kazen zaradi utaje davkov. A zdajšnji nogometaš Manchester Uniteda kljub temu ni niti dneva preživel v zaporu, saj se je kazni izognil s plačilom 890 tisoč funtov davka plus obresti, skupno nekaj več kot milijon evrov.

Ali bo Mourinho v ZDA lahko računal na Sancheza? | Foto: Reuters Ali bo Mourinho v ZDA lahko računal na Sancheza? Foto: Reuters

V ZDA imajo po zakonu prepovedan vstop vsi, ki so bili obsojeni goljufanja, a vseeno obstaja možnost, da Sanchez le odpotuje v ZDA, s čimer se zavzeto ukvarjajo odvetniki Sancheza in Manchester Uniteda. Proces se je nekoliko zavlekel, kar pomeni, da bo Sanchez skoraj zagotovo zamudil prvo prijateljsko srečanje rdečih vragov, ki bo na sporedu v petek. Še vedno obstaja tudi možnost, da čilski igralec zamudi celotne priprave čez lužo, kar bi bil za četo Joseja Mourinha velik udarec.

Napadalca rdečih vragov Alexisa Sancheza so februarja na sodišču v Španiji spoznali za krivega, da je špansko vlado med letoma 2012 in 2013, ko je igral za Barcelono, ogoljufal za 890 tisoč funtov iz naslova prodaje osebnostnih pravic, kar znaša malo več kot milijon evrov.

Thierry Henry
Sportal Henry zapušča televizijo in gre med trenerje

Sanchez je s španskimi tožilci dosegel dogovor, po katerem je plačal denar, ki ga je dolgoval skupaj z obrestmi, pri tem pa je februarja priznal, da je pravice namenoma prodal tujemu podjetju, da bi se izognil plačilu davkov.

Manchester United proti Milanu, Liverpoolu in Real Madridu

Manchester United bo v ZDA preživel tri tedne priprav. Med drugim se bodo rdeči vragi 25. julija pomerili z AC Milanom, tri dni pozneje se bodo v Michiganu srečali z Liverpoolom, 31. julija pa bo sledilo še srečanje z Real Madridom.

Cristiano Ronaldo
Sportal Veliki Ronaldo začenja novo avanturo: Odločitev ni bila težka #video #foto

 

Ne spreglejte