Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 10. 2012,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Triglav Kranj

Nedelja, 7. 10. 2012, 6.54

8 let

S Triglavom tako kot s Tottenhamom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred reprezentančnim premorom čaka "vijolice" še ena obveza. Gostovanje v Kranju, kjer so nazadnje nepričakovano pokleknile. Darko Milanič poudarja, da bo potrebno osvežiti energijo.

Po hrabrem porazu v Rimu, ki je podal marsikateri odgovor na vprašanje, ali se lahko Maribor kosa tudi z ekipami, ki so deležne večje veljave, čaka Milaničevo četo še neugodno domače gostovanje. Odhaja v Kranj, kjer je nazadnje kalvarijo doživel Koper in bil prisiljen razmišljati o novem trenerju. Da lahko Triglav pokvari načrte tudi na domačih zelenicah dalj časa nepremagljivemu Mariboru, je prepričan tudi strateg ''vijolic'': ''Pred nami je izredno težka tekma, v kateri je jasno potrebno biti dovolj dober in tekmeca premagati zbran. Tam ni nikoli lahko. Verjamem, da bomo v kratkem času do tekme zbrali mentalno energijo, ki je tu bolj potrebna kot vse drugo. Pripravljali se bomo zelo temeljito, tako kot za ligo Europa,'' je pred srečanjem v Kranju odločen Darko Milanič. Mariborčani nočejo ničesar prepustiti naključju. Olimpija se je s tekmo več približala na šest točk zaostanka, zato ne bi bilo najbolj primerno, da ''vijolice'' pred dvotedenskim premorom, v katerem se lahko večina igralcev (tisti, ki niso prejeli reprezentančnega vpoklica) dobro spočije od zahtevnega ritma, pokvarijo izjemen učinek v 1. SNL. Zato bo Triglav deležen takšne pozornosti, kot če bi na drugi strani stali Londončani.

Milanič si proti Tottenhamu ne upa obljubljati zmage

Čeprav na domačih zelenicah ne bo manjkalo pravih obračunov, nenazadnje po reprezentančnem premoru prihaja v Ljudski vrt prerojena Olimpija, pa se v Mariboru že na veliko govori o evropskem prihodu Tottenhama. Sploh po tako dobri igri, s katero je desetkratni slovenski prvak povzročal Laziu nemalo preglavic. ''Tottenham? To je za nas in gledalce ena tekma, ki jo nestrpno čakamo, čeprav imamo vmes še pomembne obveznosti. Proti tako veliki in dobri ekipi si ne bi upal obljubljati zmage, bomo pa naredili vse na igrišču, da osvojimo tri točke. To pa zagotovo.'' V takšno razmišljanje je Izolana prisilil pogled na lestvici, ki razodeva, da je Maribor še vedno izjemen drugi, pa tudi odpor na tekmi v ''večnem mestu'', ki je nakazal nove smernice na evropskih gostovanjih slovenskega prvaka. ''Na osnovi odigranih prvih dveh tekem je v tej skupini še vse mogoče. Po tej tekmi verjamemo, da se lahko nosimo s tekmeci, ki so boljši. Znamo prebroditi težave, ki so na igrišču, kjer ne popustimo na celi fronti, ampak se poberemo in smo spet nevarni. Tako moramo igrati tudi naprej, pa bo prišla še kakšna zmaga,'' je razmišljal o ciljih v ligi Europa. Danes bo zbranost osredotočena na kranjski štadion, kjer bo Maribor naredil vse, da ne ponovi ''črnega'' 4. marca 2012. Dneva, ko je zadnjič v 1. SNL občutil poraz v domačem prvenstvu. In tudi prvič letos. Morda tudi zadnjič ...

Ne spreglejte