Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 3. 2008,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 11.57

8 let

Rusič in Žlogar v polno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna je nastopilo kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Tonči Žlogar (Anorthosis, Ciper) in Dejan Rusič (Politehnica Temišvar, Romunija) sta se vpisala med strelce.

Italija Samir Handanovič je vnovič ohranil nedotaknjeno mrežo Udineseja, ki je v prvi ligi premagal Livorno z 2:0.

V drugi ligi je igral le Zlatko Dedič, ki pa ni mogel preprečiti poraza Piacenze proti Chievu z 0:1. Koprčan je igral celo tekmo.

Španija Po dolgem času je za Betis igral Branko Ilič, ki je Betisu v prvi ligi pomagal do zmage nad Osasuno v gosteh z 1:0. Igral je od prve do zadnje minute.

V drugi ligi je Alaves premagal Cordobi v gosteh z 1:0. Podajo za edini gol na tekmi je prispeval Dalibor Stevanovič, ki je igral 90 minut.

Francija Sochaux je šokiral Marseille in ga v gosteh premagal z 1:0. Bojan Jokič je v gostujoči ekipi igral 90 minut, medtem ko Valterja Birse ni bilo v moštvu.

Anglija West Bromwich je remiziral s Charltonom z 1:1. Robert Koren je igral 90 minut, podobno pa velja tudi za Boštjana Cesarja, ki je po dolgem času spet zaigral za WBA.

Nemčija V prvi ligi je HSV remiziral z 1:1 v Wolfsburgu. Mišo Brečko ni igral.

V drugi ligi je Milivoje Novakovič domačo tekmo proti Wehenu, ki jo je Köln dobil z 2:1, nekoliko presenetljivo začel na klopi za rezerviste, in v igro vstopil v 62. minuti. Za goste je Aleš Kokot igral do 86. minute. Koblenz je pred domačimi navijači s 3:1 premagal München 1860. Matej Mavrič je igral 90 minut, medtem ko Goran Šukalo ni nastopil.

Nizozemska Groningen je izgubil proti PSV z 0:3. Novopečeni slovenski članski reprezentant Tim Matavž je igral od 63. minute.

Grčija Olympiakos je s 3:1 premagal Levadiakos. Mirnes Šišič je igral do 60. minute. Ker je Panathinaikos tokrat zgolj remiziral, so rdeče-beli naskok na prvem mestu lestvice povišali na štiri točke.

Ciper Tonči Žlogar je zabil gol za Anorthosis pri zmagi nad APOP z 2:0. Izolčan je igral 90 minut.

Belgija Gent je gostil sloviti Anderlecht in izgubil z 2:3. Marko Šuler je igral 90 minut, medtem ko Zlatana Ljubijankiča zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Izrael Maccabi Herzlyja je izgubil v gosteh pri Maccabiju iz Tel Aviva z 1:2. Mitja Mörec je igral 90 minut.

Avstrija Austria Dunaj je z 2:0 premagala Ried. Sašo Fornezzi je spet stal med vratnicama vijoličastih, medtem ko je Mile Ačimovič v igro vstopil v 63. minuti.

Romunija Dejan Rusič se je po poškodbi uspešno vrnil na nogometne zelenice. Pri domačem porazu Politehnice iz Temišvarja proti Dacii z 1:2 je v igro vstopil v 58. minuti in le pet minut kasneje zabil gol. Presenečenje kroga so pripravili nogometaši Politehnice iz Iasia, za katere so celo tekmo odigrala Domen Beršnjak in Andrej Pečnik. Pred domačimi navijači so premagali vodilni CFR Cluj z 1:0.

Ne spreglejte