Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Barcelona el clasico Sergio Ramos Gerard Pique Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 9.12

8 let

Ronaldo obtožil sodnika: Igrali smo proti 12 tekmecem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vsak poraz boli, tisti na el clasicu, derbiju vseh derbijev, pa še toliko bolj. Barcelona se je z veličastno zmago v Madridu vrnila v boj za naslov prvaka. Cristiano Ronaldo je ogorčen nad sojenjem.

Spektakularna tekma je prinesla številne preobrate, sedem zadetkov, tri enajstmetrovke, kopico neizkoriščenih priložnosti, rdeči karton in vse, kar spada na jedilnik, ki ga zahtevajo nogometni sladokusci. Katalonski velikan je z zmago s 4:3, čeprav je bil še na začetku drugega polčasa v zaostanku z 2:3, popolnoma zapletel položaj na vrhu španskega prvenstva. Zdaj loči Atletico, Real in Barcelono le ena točka, troboj za naslov prvaka pa bo napet kot že dolgo ne.

V domačem taboru se še dolgo niso mogli sprijazniti s porazom, ki je preprečil, da bi Real največjemu tekmecu ušel na izjemnih sedem točk razlike. Pripetilo se je obratno, Barcelona je na krilih trikratnega strelca Lionela Messija ujela šampionski ritem, belim baletnikom pa odvzela energijo, brez katere bodo v nadaljevanju prvenstva težko zadržali prednost pred sopihajočo katalonsko lokomotivo.

Ronaldo: Nočem iskati razlogov za poraz, a tudi nočem molčati

Cristiano Ronaldo se je med strelce vpisal z bele točke. Ko je sodnik Undiano Mallenco dosodil 11-metrovko v korist gostiteljev, je odločitev dvignila veliko prahu, saj je Dani Alves pokosil najboljšega strelca Madridčanov izven kazenskega prostora.

Sporen trenutek pa se je zgodil tudi pozneje, na drugi strani igrišča, ko je španski delivec pravice še drugič pokazal na točko v korist Barcelone. Takrat naj bi Xabi Alonso nepravilno oviral Andresa Iniesto. Mallenco se ni obotavljal, pač pa takoj dosodil kazenski strel. Ker je bilo to v končnici srečanja, pri rezultatu 3:3, se nogometaši Reala razumljivo niso mogli sprijazniti z odločitvijo, a je seveda obveljalo pri sodnikovi. Messi je bil še enkrat hladen kot špricer in pot do ene najlepših zmag Barcelone na štadionu Santiago Bernabeu je bila odprta.

"Nočem iskati razlogov za poraz, a tudi nočem molčati. Sodnik ni bil na primerni kakovostni ravni za takšno srečanje. Igrali smo proti 12 tekmecem. Vsakič je podobno. Kot da ne bi želeli, da postanemo prvaki, pač pa da bi na prestolu radi videli Barcelono. Tu sem pet let in vem, kako potekajo zadeve. Če bi Barcelona izgubila, bi bila izločena iz boja za prvaka. Nikoli nisem doživel, da bi sodniki podpirali Real," je bil na sodnika jezen Ronaldo, a tudi dodal, da ostaja ne glede na vse, kar se je pripetilo na el clasicu, prepričan, da bo njegov klub prvi prečkal ciljno črto in osvojil prvenstvo.

Pique: Sodnik ni vplival na končni rezultat

Na odgovor kritiki portugalskega zvezdnika ni bilo treba dolgo čakati. Ni prišla iz sodniških vrst, pač pa od Gerarda Piqueja. Branilec Barcelone je Ronaldu očital, da ne bi smel iskati opravičil v sojenju, če je dosegel zadetek ravno z 11-metrovke, nad katero obstaja veliko vprašanje, če bi sploh smela biti dosojena.

"Škoda, da se Ronaldo pritožuje čez sodnike po tako odlični tekmi. Če bi šli od minute in minute ter se posvetili vsaki odločitvi, bi hitro videli, da Real ne bi smel dobiti 11-metrovke. Sodnik ni vplival na končni rezultat," je prepričan španski reprezentant ter srčni izbranec priljubljene pevke Shakire, ki se je z Barcelono po dragoceni zmagi približal največjemu tekmecu le še na točko zaostanka.

Ne spreglejte