Ronaldo obtožen utaje davkov

Pod drobnogledom zaradi domnevno utajenih davkov se je znašel tudi Portugalec Cristiano Ronaldo. Davčne oblasti mu očitajo utajo med letoma 2011 in 2014, šlo naj bi za primanjkljaj 14,7 milijona evrov, ki jih je Portugalec po poročanju tujih tiskovnih agencij skril na bančnih računih v davčnih oazah.

Cristiano Ronaldo se z reprezentanco Portugalske pripravlja na začetek pokala konfederacij v Rusiji.

Cristiano Ronaldo se z reprezentanco Portugalske pripravlja na začetek pokala konfederacij v Rusiji. Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo je pred tednom dni osvojil naslov v ligi prvakov, ko je njegov Real Madrid v finalu v Cardiffu s 4:1 premagal Juventus. Le nekaj dni kasneje je podjetje Forbes objavilo seznam 100 najbolje plačanih športnikov in na vrhu se je znašel prav Ronaldo. A kot kaže, vseh dohodkov vendarle ni prijavil pristojnim oblastem.

Ronaldu naj bi Real plačeval 52 milijonov evrov letne plače, od oglaševanja pa naj bi prejel dodatnih 31 milijonov. Tako je že drugo leto zapored Portugalec pristal na vrhu lestvice.

Messi je bil lani spoznan za krivega

Že pred časom je bil v sporu z davkarijo še en vrhunski igralec nogometa, tudi Argentincu Lionelu Messiju oziroma njegovemu očetu so očitali utajo davkov. Špansko vrhovno sodišče je zvezdnika Barcelone zaradi davčnih nepravilnosti obsodilo na 21 mesecev pogojne kazni. Messi španskim davčnim oblastem ni prijavil skoraj 4,2 milijona evrov med letoma 2007 in 2009.

Lionel Messi je bil spoznan za krivega, a bo ostal na prostosti. Lionel Messi je bil spoznan za krivega, a bo ostal na prostosti. Foto: Reuters

Messija in njegovega očeta Jorgeja Horacia so obsodili julija lani, vendar kazni ne bosta prestajala za zapahi in bosta ostala na prostosti. V skladu s špansko sodno prakso ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja odšli v zapor.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • krucifix / 13.06.2017. ob 13:43

    Uf. Če bi bili naša dacarji tako strogi ? Fant bi bili bogati.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano