Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
24. 5. 2015,
9.31

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Martin Odegaard Real Madrid

Nedelja, 24. 5. 2015, 9.31

5 let, 8 mesecev

Ronaldo je dal prostor komaj 16-letnemu Odegaardu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Norvežan Martin Odegaard se je v soboto z zlatimi črkami vpisal v knjigo Real Madrida, potem ko je kot najmlajši nogometaš v zgodovini kluba zaigral za člansko ekipo.

Odegaard je debi za člansko vrsto Real Madrida doživel pri 16 letih in 157 dneh in to na najlepši možni način: na tekmi španskega prvenstva proti Getafeju je v igro vstopil v 57. minuti, kot zamenjava glavnega zvezdnika Real Madrida Cristiana Ronalda.

Martin Odegaard je med letoma 2012 in 2014 igral za norveški Stromsgodset, decembra 2014 pa se je po koncu norveškega prvenstva odpravil v tujino na trening kampe s prvimi moštvi Liverpoola, Bayern Munchna, Manchester Uniteda, Manchester Cityja in Arsenala. Januarja 2015 je svoje nogometne veščine predstavil tudi Real Madridu in z njim še isti mesec podpisal pogodbo. Kraljevi klub je zanj odštel 4 milijone evrov, številka pa naj bi se ob določenih pogojih dvignila na 8,5 miljona evrov. Najstnik danes redno igra za rezervno ekipo španskega velikana, Real Madrid Castilla, katere trener je sloviti Francoz Zinedine Zidane. Trenira pa tudi s prvo ekipo Real Madrida.

Zbrisal vse tvite, ki so opevali Barceloninega Lionela Messija

Za norveško člansko reprezentanco je debitiral 27. avgusta 2014 na prijateljski tekmi proti Združenim arabskim emiratom in s 15 leti in 253 dnevi postal najmlajši v zgodovini norveškega reprezentančnega nogometa. Debi na pravi tekmi je doživel na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Bolgariji. S 15 leti in 300 dnevi je postal najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral na kvalifikacijski tekmi za EP.

Martin Odegaard je strasten navijač Liverpoola, za katerega pravi, da je njegovo sanjsko moštvo. Odegaard je bil v preteklosti velik občudovalec Barceloninega Lionela Messija, po prestopu k Real Madridu pa je na svojem tviter profilu zbrisal vse tvite, ki so opevali Argentinca. Odegard se je znašel tudi v priljubljeni računalniški igrici Football Manager 2015, a so morali njegovi snovalci zaradi njegove mladosti dobiti dovoljenje očeta Hansa Erika.

Ne spreglejte