Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
17.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Roma italijansko prvenstvo

Torek, 30. 5. 2017, 17.57

6 let, 7 mesecev

Kadrovanje v serie A

Spalletti ni več trener Rome, Montella podaljšal z Milanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Luciano Spalletti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Luciano Spalletti ni več trener italijanskega nogometnega prvoligaša Rome. Spalletti in Roma sta se razšla po 16 mesecih, kljub temu da je rimski klub popeljal do drugega mesta na prvenstveni lestvici serie A v tej sezoni ter lige prvakov.

Le dva dneva po tem, ko je legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti odigral zadnjo tekmo za Romo, na kateri je rimska zasedba odpravila Genoo s 3:2, se je z mesta trenerja poslovil 58-letni Spalletti, ki se ni odločil za podaljšanje pogodbe. Kot so sporočili iz kluba, gre za soglasno odločitev o odhodu s klopi.

Spalletti je Romo vodil že od 2005 do 2009, ko je Roma dvakrat osvojila italijanski pokal. Nato je do 2014 vodil ruski Zenit iz Sankt Peterburga. Na rimsko klop pa se je znova usedel januarja 2016.

"Spallettiju bi se radi zahvalili za odlično delo in velik prispevek. Pod njegovim vodenjem smo v pravkar končani sezoni serie A osvojili več točk in zabili več golov kot kdajkoli v zgodovini Rome," je ob slovesu dejal predsednik kluba Jim Pallotta.

Milan stavi na Montello

Vodstvo nekdanjega sedemkratnega evropskega klubskega prvaka AC Milana je danes objavilo, da se je z 42-letnim trenerjem Vincenzom Montello dogovorilo o podaljšanju pogodbe do junija 2019. Montella je na vročo milansko klop sedel na začetku minule sezone, z Milanom pa je osvojil italijanski superpokal, v domačem prvenstvu pa je bil šesti. AC Milan bo v novi sezoni igral v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo.

Vincenzo Montella se je dogovoril za podaljšanje pogodbe do junija 2019. | Foto: Reuters Vincenzo Montella se je dogovoril za podaljšanje pogodbe do junija 2019. Foto: Reuters

Montella je pred prihodom v Milano eno leto vodil Sampdorio, pred tem pa je bil tri leta trener v Fiorentini in eno leto v Catanii. Za italijansko izbrano vrsto je v 20 tekmah dosegel tri gole.

Danes je za AC Milan podpisal tudi argentinski branilec Mateo Musacchio. Dosedanji igralec Villareala je Italijanom obljubil štiriletno zvestobo, mediji pa poročajo, da so morali Milančani zanj plačati 18 milijonov evrov odškodnine.

Ne spreglejte