Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 9. 2017,
11.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Natisni članek

Bjorn Kuipers UEFA Pierre-Emerick Aubameyang Gareth Bale Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Borussia Dortmund Peter Bosz Real Madrid UEFA liga prvakov Sergio Ramos

Sreda, 27. 9. 2017, 11.25

1 leto

Tretji polčas dvoboja v Dortmundu

Roka kapetana Reala, ki buri duhove

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Sergio Ramos | Foto Reuters

Foto: Reuters

Evropski prvak Real Madrid je v poslastici torkovega večera lige prvakov v Dortmundu premagal Borussio (3:1). Na dvoboju je izstopal najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, po srečanju pa se ni razpredalo le o dveh zadetkih Portugalca, ampak tudi o sporni sodniški odločitvi. Je sodniška piščalka v 14. minuti, ko je kapetan Reala Sergio Ramos z roko ustavil žogo na golovi črti, upravičeno ostala nema? O tem se sprašuje ves svet, mnenja pa so deljena.

Belim baletnikom je uspelo! V sedmem poskusu so končno na evropskem gostovanju v Dortmundu okusili slast zmage. To jim je uspelo na krilih izjemnih zadetkov 32-letnega Cristiana Ronalda in Garetha Bala, ki sta trikrat zatresla mrežo rumeno-črnih in poskrbela za zgodovinski uspeh Zidanove čete.

Real je z dragoceno zmago zadržal vodilno mesto v skupini H, ki se je je zato, ker v njej poleg španskega in nemškega velikana nastopa tudi angleški podprvak Tottenham, oprijel naziv skupina smrti.

Sporna odločitev sodnika Kuipersa

Cristiano Ronaldo je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel že štiri gole. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel že štiri gole. Foto: Reuters Strelski kralj Ronaldo je odigral 400. tekmo v dresu Reala in 150. v evropskih tekmovanjih. Kronal jo je z novim presežkom, dvema novima zadetkoma. Zdaj je že pri 411 golih, od tega jih je kar 112 dosegel na tekmah pod okriljem Uefe. Evropska krovna zveza je bila na srečanju v Dortmundu izzvana.

Po sporni odločitvi sodnika, ki po igranju Sergia Ramosa z roko, kar so potrdili tudi videoposnetki, ni dosodil ničesar, se je po medmrežju razširila zgodba o povezanosti Uefe in branilcev naslov.

Kako je Ramos igral z roko v svojem kazenskem prostoru?

Ko je vratar Reala Keylor Navas v 14. minuti ustavil nevaren strel Nemca Maximiliana Philippa, se je žoga odbila do kapetana Reala, ta pa jo je na golovi črti ustavil z roko. Sodnik Bjorn Kuipers bi lahko pokazal na belo točko in izkušenemu španskemu branilcu pokazal predčasno pot v slačilnico, a je očitno menil, da je bila njegova igra z roko nenamerna.

Privrženci Borussie Dortmund niso skrivali ogorčenja:

Ramos jo je odnesel brez kazni, protesti domačih privržencev pa niso zalegli. Ostalo je pri 0:0, dvoboj se je nadaljeval, Real je po zaslugi evrogola Bala zadel že v naslednjem napadu, nato pa strl odpor gostiteljev, ki v tej sezoni blestijo v nemškem prvenstvu. Na koncu se je veselil pomembne zmage s 3:1.

Trener Borussie: Moral bi biti kazenski strel

Peter Bosz po dvoboju ni hotel delati prevelike drame. | Foto: Reuters Peter Bosz po dvoboju ni hotel delati prevelike drame. Foto: Reuters "Real ne potrebuje takšne pomoči, Uefa pomaga Realu, nezaslišano, škandal, zgodila se je krivica …" je le nekaj iztočnic, s katerimi so nezadovoljni ljubitelji nogometa, predvsem navijači Barcelone, zasuli socialna omrežja po spornem igranju Ramosa z roko. Nekateri so šaljivo zapisali, da je Ramos edini nogometaš, ki pri igranju uporablja tri noge.

"Res je, Ramos je igral z roko. To bi moral biti kazenski strel. Če bi bil na tekmi tudi video pomožni sodnik (VAR – v tej sezoni se uporablja na tekmah nemškega prvenstva, v ligi prvakov pa ne, op. p.), bi ga dobili. Takrat je bilo še 0:0, a je treba tudi priznati, da je bil Real boljši od nas in si zaslužil zmago," po dvoboju iz sporne odločitve ni delal drame Nizozemec na klopi Borussie, nekdanji strateg Ajaxa Peter Bosz.

Bi moral sodnik v 14. minuti pokazati na belo točko?

  • Da.
    77,23 %
    312 glasov
  • Lahko bi, a je Real privilegiran pri Uefi.
    6,44 %
    26 glasov
  • Ne.
    16,34 %
    66 glasov
Oddanih 404 glasov

Njegov varovanec Nuri Sahin, ki je pred leti nosil tudi dres madridskega kluba, je dodal: "To je bil ključni trenutek dvoboja."

Ramos: Nisem namerno igral z roko

Kaj pa je o tem povedal Ramos? "Vse se je zgodilo zelo hitro. Z vami bom iskren. Žoga me je zadela v roko, a se je pred tem odbila od Keylorja. O tem sva se pozneje pogovorila in sklenila, da sodnik ne bi smel pokazati na belo točko, saj igranje z roko ni bilo namerno," je pojasnil Ramos in dodal, da uživa na tekmah lige prvakov, kjer sodniki v nasprotju s tistimi v španskem prvenstvu pustijo, da se igra razživi.

Nekaj odzivov na igranje Sergia Ramosa z roko na Twitterju:

Ne spreglejte