Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
23.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovno prvenstvo Kolumbija Urugvaj

Sobota, 28. 6. 2014, 23.30

7 let, 12 mesecev

Rodriguez popeljal Kolumbijo do četrtfinala proti Braziliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolumbijska nogometna reprezentanca je v osmini finala svetovnega prvenstva v Braziliji premagala Urugvaj.

Urugvaj je pred izločilnimi boji letošnjega mundiala ostal brez prvega zvezdnika. Mednarodna nogometna zveza je Luisa Suareza zaradi ugriza Italijana Giorgia Chiellinija kaznovala z devetimi tekmami in štirimi meseci prepovedi igranja, kar pomeni, da je napadalec že zapustil Brazilijo. Namesto njega je v začetni enajsterici začel Diego Forlan, najboljši igralec zadnjega SP. A so Urugvajci ostali praznih rok. Kolumbijci so zasluženo slavili in se uvrstili v četrtfinale, kjer jih za nagrado čaka obračun z gostitelji mundiala, mesto med osmimi reprezentancami sveta pa je tudi največji uspeh te države na SP.

Kolumbijci so južnoameriški derbi začeli precej bolj pogumno, tako kot na dosedanjih tekmah z napadalno igro od prve minute. Takšna igra se jim je obrestovala v 28. minuti, ko se je pod mojstrovino podpisal James Rodriguez. Urugvajski branilec Alvaro Pereira je odbil žogo, do nje pa je prišel Rodriguez. S prsmi si jo je na kakšnih dvajsetih metrih namestil na levico in s prve udaril po njej, s pomočjo prečke pa je prečkala golovo črto.

Urugvaj je po golu zaigral nekoliko bolje, vendar so bili izbranci Oscarja Tabareza v zaključkih akcij premalo zbrani in natančni. Omembe vredna sta poizkusa Edinsona Cavanija v 33. in Alvara Gonzaleza v 39., vendar se izid v prvem polčasu ni več spremenil.

V 50. minuti pa so Kolumbijci na Maracani že drugič plesali. Pablo Armero je podal z leve strani na daljšo vratnico, kjer je odlično skočil Juan Cuadrado. Pogledal je, kje se nahaja Rodriguez, podal žogo proti sredini kazenskega prostora, Rodriguez pa je v teku žogo še drugič zabil v urugvajsko mrežo.

Tako kot po prvem prejetem golu so se tudi po drugem Urugvajci prebudili. Cristian Rodriguez je v 64. minuti močno ustrelil proti kolumbijskemu golu, žoga je letela proti desni vratnici, toda z obrambo se je izkazal David Ospina. Ta je svojo ekipo rešil v 79. minuti, ko je nekoliko po sreči do zaključnega strela prišel Maxi Pereira, a je bil Ospina znova na mestu. Pet minut pred koncem je do odbite žoge prišel Edinson Cavani, močno streljal z roba kazenskega prostora in meril v spodnji levi kot, a je bil še enkrat dobro postavljen Ospina.

Ne spreglejte