Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Estonija

Petek, 5. 9. 2014, 14.26

8 let

Robert Berić s prvencem rešil Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijski tekmi za EP 2016 v Ljudskem vrtu z 1:0 premagala neugodno Estonijo in se ji tako maščevala za poraz pred letom dni.

Po hudi bitki in hudem boju je srečanje v 63. minuti odločil Robert Berić, ki je zamenjal poškodovanega Milivoja Novakovića. Slovenija je z zmago prehitela Estonijo in je zdaj trdno na mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

V obračunu vodilnih sta se na Wembleyju spopadli Anglija ter Švica, ki je v soboto v Baslu po neverjetnem preobratu odpravila Slovenijo s 3:2. Trije levi so po zadetkih Harryja Kana in Wayna Rooneyja, ki je zdaj sam na vrhu lestvice najboljših angleških strelcev (50), z 2:0 premagali Švico. Litva je hitro povedla, a nato ni znala streti odpora San Marina. Gostje so v drugem polčasu, potem ko so domači zaradi rdečega kartona vratarju Giedriusu Arlauskisu ostali le z desetimi, prišli do izenačenja in dosegli prvi gol v gosteh po 34 sušnih tekmah. A Lukas Spalvis je v izdihljajih tekme preprečil gostom veselje in Litvi zagotovil tri točke.

Svetovni prvaki stežka prek Škotov, Poljaki razstavili Gibraltar

Na evropskem prvenstvu v Franciji bo nastopilo 24 ekip, gostitelji Francozi pa imajo že zagotovljen nastop, tako da si čas med kvalifikacijskim ciklusom krajšajo s prijateljskimi srečanji. Poleg njih so si zdaj vstopnico zagotovili Angleži in po novem še Čehi in Islandci, tako da je odprtih še 20 mest.

Hrvaška, ki je bila še pred kratkim v skupini H na dobri poti do evropskega prvenstva, se je zdaj znašla v zelo kočljivem položaju. Po tem, ko je pred dnevi le remizirala v Azerbajdžanu, je zdaj izgubila na Norveškem in se bo morala pošteno potruditi za uvrstitev na eno izmed prvih dveh mest, ki neposredno vodita v Francijo.

Še težje je Nizozemski v skupini A. Svetovna velesila je pred dnevi izgubila doma proti Islandiji, zdaj pa klonila še v gosteh pri Turčiji, kar pomeni, da je dve tekmi pred koncem rednega dela kvalifikacij padla celo na četrto mesto in se bo morala za dodatne kvalifikacije še potruditi, medtem ko je neposredna uvrstitev na prvenstvo že izgubljena. V isti skupini je Islandija doma remizirala s Kazahstanom in prišla do zgodovinske prve uvrstitve na veliko tekmovanje, medtem ko si je nastop v Franciji zagotovila tudi Češka z zmago v Latviji.

V skupini B je Wales, pri katerem blesti Gareth Bale, za potrditev uvrstitve na prvo veliko tekmovanje po dolgih 50 letih čakanja, proti Izraelu pred domačimi navijači potreboval zmago, a je ni dočakal. Tudi s točko, ki so jo osvojili, so Valižani povsem blizu uresničitve sanj.

Ne spreglejte