Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2012,
8.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Arjen Robben Chelsea Bayern München

Petek, 18. 5. 2012, 8.22

7 let, 12 mesecev

Robben: Pred mano je tekma življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Arjen Robben je že dvakrat sodeloval v finalu najpomembnejših nogometnih tekmovanjih. Enkrat v finalu lige prvakov, drugič v finalu svetovnega prvenstva. Obakrat je izgubil. Bo v tretje drugače?

V letu 2010 je Nizozemec blestel in bil med najbolj zaslužnimi, da je Bayern prišel do finala lige prvakov, v katerem je v Madridu proti Interju izgubil z 0:2. Le dva meseca pozneje je doživel še en udarec. Spet je bil med najboljšimi posamezniki, ko se je nizozemska izbrana vrsta na svetovnem prvenstvu prebila do finala, v katerem je prvi naslov v zgodovini države naskakovala proti Španiji, a spet izgubila. Takrat z 0:1. Letos je Arjen Robben že igral v finalu, sicer veliko manj pomembnem od naštetih, a se za lovoriko vnovič obrisal pod nosom. V finalu nemškega pokala je moral skupaj s soigralci priznati premoč Borussii Dortmund. V soboto si želi, da bi prekinil niz finalnih porazov. Prepričan je, da bo neuspehom naredil konec. ''Pred mano je tekma življenja. Zdaj je čas, da naposled osvojim pomembno lovoriko. Imam morda zadnjo priložnost, da zmagam v ligi prvakov. Smo ena izmed najboljših ekip na svetu in zdaj moramo dokazati, da je temu res tako,'' pred finalnim obračunom v Allianz Areni sporoča zvezdnik Bayerna.

''Nedavni poraz v finalu pokala je bil boleč, a če bomo osvojili naslov evropskega prvaka, bo neuspeh v prvenstvu in pokalu kmalu pozabljen. Imamo priložnost, da osvojimo najbolj pomembno lovoriko, ki je enostavno ne smemo izpustiti iz rok. Prepričan sem, da bomo dokazali, česa smo sposobni in se ob koncu tekme veselili. Res bi bilo lepo, če bi lahko tako velik uspeh proslavili na svojem štadionu, v svojem mestu, s svojimi navijači. Ne, kaj takega se ti ponudi enkrat v življenju. Te priložnosti enostavno ne smemo izpustiti iz rok!'' je odločen nogometaš, ki je v tej sezoni lige prvakov v sedmih tekmah zabil že štiri gol, enega pa pristavil še v edinem nastopu, ki ga je zabeležil v kvalifikacijah za elitno evropsko klubsko tekmovanje. V tej sezoni je imel nemalo nesoglasij z vodilnimi ljudmi kluba in tudi soigralci – spomnimo se le incidenta s Franckom Riberyjem -, a če bodo Bavarci v soboto postali evropski prvaki, bodo vsi nesporazumi hitro pahnili v svobodo. Če pa bo do lovorike z dobro igro pripomogel prav 28-letni Nizozemec ali pa celo zabil odločilni gol, bo od nogometaša, ki med navijači Münchenčanov ne sodi ravno med najbolj priljubljene, hitro prehodil pot do enega glavnih junakov najbolj trofejnega nemškega kluba.

Ne spreglejte