Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 3. 2012,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 11.29

8 let

Robben o lepotici na Wembleyju (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ena najbolj zanimivih tekem je v sredo potekala na Wembleyju. Nizozemski je zmago v sodnikovem podaljšku zagotovil Arjen Robben, Anglija pa je ostala brez dveh poškodovanih igralcev.

Dvoboj med evropskima velesilama v prvem polčasu ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa sta se mreži zatresli kar petkrat. Ko je v 59. minuti Nizozemska povedla z 2:0, je bila že zelo blizu dragocenemu skalpu, nato pa sta Gary Cahill in Ashley Young v zaključku rednega dela poskrbela za izenačenje. Navdušenje domačih navijačev pa je hitro prekinil še drugi zadetek Arjena Robbena na tekmi, ki je v drugi minuti sodnikovega podaljška poskrbel za sladko veselje ''tulipanov'' in končno zmago s 3:2. ''Rad bi vodil angleško reprezentanco na evropskem prvenstvu. Če nima angleška zveza drugega kandidata, sem na voljo,'' je po ''atraktivnem'' porazu z Nizozemsko poudaril začasni selektor ''treh levov'' Stuart Pearce, ki ga je najbolj navdušila trma, s katero so njegovi izbranci navkljub visokemu zaostanku tlakovali pot do izenačenja. Resda je trajalo kratko, a nakazalo, da je angleška reprezentanca nevarna tudi v napadu. ''Moramo še bolj verjeti v naše zmožnosti. Upam, da se bomo iz poraza veliko naučili.''

Ko je Klaas-Jan Huntelaar vodstvo gostov povišal na 2:0, je v ''zračnem'' dvoboju utrpel poškodbo čeljusti. Krajšo je potegnil tudi Chris Smalling. Branilec ''rdečih vragov'' je zaradi poškodbe glave hitro zapustil igrišče in odšel na pregled v bolnišnico, podoben korak pa je ubral tudi razpoloženi nizozemski napadalec. Že v prvem polčasu je iz igre odšel Steven Gerrard. Poteza je bila načrtovana, saj naj bi mu Pearce zaradi lažje poškodbe prvotno namenil le 45 minut. Zamenjal ga je Daniel Sturridge. Kapetanski trak je premierno nosil Scott Parker. ''Pokazali smo veliko srce in se vrnili v igro. Po dveh zadetkih bi lahko naša igra razpadla, saj ima Nizozemska ogromno vrhunskih igralcev. A to se ni zgodilo,'' je izpostavil zvezni igralec Tottenhama. Da je pred Angleži, ki so v nogometno leto 2012 vstopili brez dolgoletnega selektorja Fabia Capella, še trnova pot, pa je prepričan Wesley Sneijder. Zvezdnik Interja je v pogovoru za nizozemsko televizijsko postajo Veronica dejal, da da igra Angležev ni navdušila. ''Če se hitro znebiš žoge in pospešiš korak, lahko naletiš na veliko odprtega prostora. To je bil lep večer. Tekma med Anglijo in Nizozemsko je velika že sama po sebi, po naši zmagi v gosteh pa je še lepša.'' Njegov soigralec v napadu, Arjen Robben, je bil z dvema zadetkoma junak srečanja: ''Pri prvem zadetku mi je zelo pomagal Huntelaar, ki je nase prevzel dva branilca, tako da sem imel dovolj prostora za prodor in strel, pri drugem pa mi je pomagala sreča, saj se je žoga dotaknila angleškega igralca. Dosegli smo imenitno zmago. Upam, da bom nadaljeval v podobnem slogu tudi v dresu Bayerna,'' je še dodal dvakratni strelec, ki je v zadnjih tednih na Bavarskem doživljal številne kritike. Če bo tako učinkovit na povratnem srečanju z Baslom, se nemškemu velikanu ne bo potrebno bati za vstop v četrtfinale lige prvakov.

Ne spreglejte